Kune odlaze u povijest, ali postoji bolja opcija od eura!

Auro Domus

 Murboy

Jedna od najvećih promjena koja očekuje Hrvatsku otkako je pristupila Europskoj uniji nastupa od 1. siječnja 2023. godine. Od tog datuma kunu kao službenu valutu u našoj državi zamjenjuje euro. Već od ovog ljeta cijene bi se trebale isticati i u kunama i u eurima.

Umjesto kuna, koje odlaze u povijest, u novčanicima ćemo imati eure. No ne samo u novčanicima. Sve kune na bankovnim računima naših građana bit će automatski prebačene u eure, prema dogovorenom važećem tečaju.

Procjenjuje se kako je ušteđevina hrvatskih građana „teška“ preko 35 milijardi kuna. Od tog se iznosa čak oko 25 milijardi nalazi izvan računa, „u čarapama“ odnosno kućnoj pohrani. Središnja je banka pozvala građane da svoje novčane viškove konvertiraju u euro, no za sada banke ne bilježe značajniji porast depozitnih aktivnosti.

image

Auro Domus

Izvrsna prilika za pretvaranje kunskih viškova u zlato

Pred građanima koji imaju kunske viškove stoji više mogućnosti. Jedni će ih konvertirati u eure dok će ih drugi uložiti u zlato, nekretnine, dionice… Kod donošenja ovako važne odluke, valja imati na umu upornu i rastuću inflaciju. Godišnja stopa inflacije u eurozoni poskočila je u veljači na 5,8 posto, dosegnuvši novu najvišu razinu, dok je u SAD-u ona najviša u posljednjih 40 godina!

Kako bi građani izbjegli gubitak vrijednosti svoje imovine, bitno je uložiti u ono što će vrijednost imovine u ovim nestabilnim vremenima sačuvati.

Zbog svojih karakteristika, njegove prošlosti i na njoj utemeljenih očekivanja u budućnosti upravo zlato izvrsno osigurava vaš portfelj. Ulaganje u zlato izuzetno je bitno u diverzifikaciji imovine. Ono jako dobro čuva vrijednost kroz vrijeme i dobro se nadopunjuje s drugom imovinom, poput dionica ili nekretnina. Smatra se da bi, neovisno o veličini portfelja, svaki investitor trebao uložiti dio svoje imovine u ovaj plemeniti metal. Važno je naglasiti kako je ulaganje u investicijsko zlato puno isplativije od čuvanja novca u banci ili kod kuće. Naime, u zadnjih par desetljeća cijena zlata povećavala se po prosječnoj stopi od preko 8% godišnje.

image

Auro Domus

Ayala_studio

Na koji način uložiti u zlato?

Od svih opcija ulaganja u zlato najboljom se smatra kupovina zlatnih poluga i zlatnika odnosno investicijskog zlata. Ova je vrsta ulaganja dostupna velikom broju ljudi jer se u ponudi na tržištu nalazi izuzetno širok raspona proizvoda – od pločica od 1 grama do poluge težine 1 kilogram. Također, proces kupovine je maksimalno pojednostavljen, kako u poslovnicama, tako i putem web shopa. Ulagači u investicijsko zlato oslobođeni su plaćanja poreza, a poluge i zlatnike lako je prenositi te čuvati odnosno skladištiti. Dodatna vrijednost investicijskog zlata je i njegova visoka likvidnost. Može se lako unovčiti svugdje u svijetu, što osobito vrijedi za proizvode poznatih svjetskih kovnica.

Zamjena kuna za zlato moguća je u stotinjak poslovnica Auro Domus-a diljem zemlje, a moguća je i kupnja zlata putem webshopa. Proces kupovine je maksimalno pojednostavljen, a Auro Domus garantira najbolju cijenu i brzu isporuku te opciju besplatne pohrane poluga i zlatnika prvih godinu dana.

Na besplatnom broju telefona 0800/7372 zatražite savjet i saznajte sve što Vas zanima o kupnji zlata.

Ulažite mudro – ulažite u zlato!

*tekst je napravljen u informativne svrhe i ne treba ga smatrati financijskim savjetom

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. kolovoz 2022 17:08