Ljeto je zamirisalo na STORIE DI SETA

Putovanje snova, boja i osjećaja koji se isprepliću poput nježnih niti koje sačinjavaju čarobne uzorke viđene na prekrasnim šalovima i maramama s potpisom dizajnerske kuće Salvatore Ferragamo bili su nit vodilja za pomalo neobično predstavljanje ovog parfema.
promo 
 Foto: Nikola Zoko

Mjesto radnje, prekrasan Matulov grunt u Međimurju, dom leptira Plavca, čija je livada postala mjesto na kojem su brojne žene, sudionice još jednog eventa Women’sdays by modniALMAnah, jednostavno rastegnule dekice i u prirodi upoznale novi parfem.

''Nova antologija svilenkastih parfema Salvatore Ferragamo Storie di Seta izazovno je, inventivno i višestrano iskustvo koje uključuje sva osjetila” - rekla je kozmetičarka i vizažistica Jasmina Puškar Kutleša koja je vodila kroz ovu pomalo neobičnu promociju pokazujući kako se u kolekciji nalaze četiri Eau de Parfum mirisa, definirana u četiri prepoznatljive boje, s četiri ukrasna motiva preuzeta iz tekstilne baštine modne kuće Salvatore Ferragamo.

Ono što je mnoge oduševilo je činjenica kako je četiri predstavljena mirisa moguće nositi pojedinačno, ali i u kombinaciji kako bi se stvorio vlastiti miris.

image
promo
Foto: Nikola Zoko

''Važno je samo znati kombinirati gornje i donje note stvarajući vlastitu mirisnu simfoniju''- rekla je simpatično Jasmina pozivajući okupljene žene na isprobavanje parfema.

GIARDINI DI SETA cvjetna je voćna esencija sa sočnim vibracijama hrskavih crvenih plodova koji uranjaju u cvjetnu prozračnost svijetlog mošusa. Miris se otvara slatkasto-kiselom svježinom rabarbare da bi zatim razotkrio crveno i ružičasto srce cvijeta Sakura obogaćeno toplim drvenastim notama vetivera s Madagaskara.

GIUNGLE DI SETA intenzivna je cvjetno-zelena kompozicija u kojoj pare divlje zelene svježine plutaju iznad čiste i duboke drvenosti i odišu osvježavajućim naletima egzotične flore. Živahni, hrskavi okret zelenog graška u suprotnosti je s baršunastom prozračnosti cvjetova božura, osvijetljenih blistavom dušom mošusa.

SAVANE DI SETA senzualni je cvjetni sok od citrusa gdje se rasprskavanje žutog povrća skladno stapa u sofisticiranu strukturu kolonjske vode s egzotičnim zaokretom. Improvizirani i iznenađujući akord mrkve vodi do puderastih nota cvjetnog srca irisa, omekšanih kremastim, mliječnim podtonovima indijske sandalovine.

OCEANI DI SETA snažna je cvjetna vodena kreacija s intrigantnim svjetlosnim kontrastima. Dok svježi, kristalizirani gornji dio - slani akord podsjeća na živahne valove oceana, latice magnolije stvaraju čisto, prozračno i bujno srce sublimirano nježnim notama heliotropa.

Tijekom predstavljanja novog parfema, Jasmina Puškar Kutleša osvrnula se i na način i najbolje mjesto za stavljanje parfema kako bi on bolje i intenzivnije mirisao. Tako je otkrila kako su ruke odličan medij, posebno zapešće (točka pulsa) i sredina ruke (točka vene) na kojima parfemi razvijaju svu svoju raskoš i ljepotu.

image
promo
Foto: Nikola Zoko

- “Vidjela sam različite načine na koje žene nanose parfem. Umjesto mirisnog oblaka kroz kojeg je potrebno samo proći puno je bolji način nanositi parfem na određene točke na rukama. Prilikom nanošenja parfema nikad ne trljajte zapešće o zapešće već pustite da se parfem osuši i počne razvijati svoju ljepotu. Nosite li neku posebnu modnu kombinaciju, uvijek možete nekoliko kapi nanijeti i na mjesto ispod grudi” - zaključila je.

Zanimljivost

Svaka od 4 bočice otkriva elegantan oblik na kojem je motiv koji crpi inspiraciju iz svilenog remek-djela Salvatore Ferragama. Cijela kampanja povjerena je vizualnoj umjetnici Nikolini Petolas (hrvatska umjetnica iz Zagreba) koja je osmislila reklamnu kampanju koja tumač antologiju STORIE DI SETA kroz objektiv sna i čarolije, prikazujući nadrealistička okruženja koja obično pretvaraju u izvanredno. Sofisticirani prizori flore i faune miješaju lijepe i vrlo neočekivane elemente koji lebde da bi stvorili hiperrealistične slike u pokretu, ispunjene fantazijom i čudima. Poput poziva sirene, svako umjetničko djelo okuplja dvodimenzionalne elemente u 3D prostore koji se čine poznatim i gotovo stvarnim, ali istodobno apsolutno iluzornim i nevjerojatnim. Kroz dubinu Nikolinine složene montažne tehnike, ove vizualne priče ritmiziraju nezaboravnu sliku naseljenu divovskim životinjama, veoma visokim drvećem i živopisnim cvijećem koji na kraju dolaze zajedno u grupi, s neviđenim krajolikom u kojem se ocean sastaje s džunglom, a kit leti s kolibrićima.

image
promo
Foto: Nikola Zoko
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:19