LJETO U DVORCU ORŠIĆ - savršena ideja za nezaboravan izlet!

Od 25. lipnja do 21. srpnja bogat program: Vanna, Pavel, kazališne predstave, Ethno Croatia i ljetno kino uz odličnu gastro-turističku ponudu
Ljeto u dvorcu Oršić

Bijeg od gradske žege uz kombinaciju izleta i odličnog zabavnog i kulturnog programa u prekrasnom atriju baroknog dvorca Oršić u Gornjoj Stubici u Gupčevom kraju. Zvuči kao bajka, no upravo ta bajka nalazi se iza leđa Medvednice i nudi se na dlanu. Izaberite svoj dan i uputite Gupčevim stazama koji uz povijesne bitke nudi odličan ljetni odmor i bogati kulturni program. Puno je dobrih razloga za posjet u Gupčevom kraju, a u ljetnim mjesecima je to zasigurno manifestacija „Ljeto u dvorcu Oršić“ sa izvrsnim gastro delicijama koje nude okolni tradicijski restorani i potpunom relaksacijom na zagorskoj zelenoj rivijeri. Dodamo li još uz to i bogati kulturno zabavni program, dobit ćemo savršenu ideju za odličan vikend!

image
Dvorac Oršić iza leđa Medvednice
Mladen Ban

U dvorcu Oršić - Muzeju seljačkih buna, Gornja Stubica i ove godine održat će se nova sezona glazbeno – scenskog festivala „Ljeto u dvorcu Oršić 2021." i to u razdoblju od 25. lipnja do 21. srpnja. Festival sa sadržajnom raznolikošću i kvalitetom programa

ukomponiran sa odličnom gastro ponudom te kupanju na bazenima okolnih Termi zasigurno su pun pogodak za sve što vam treba za jedan nezaboravan izlet!!

image
Prilika za nezaboravan izlet
Ljeto u Oršiću

OVOGODIŠNJI PROGRAM:

25.6. petak

OTVORENJE LJETA U DVORCU ORŠIĆ

21:00 KAZALIŠNA PREDSTAVA „HULIGAN“ - suradnja s GFUK-om

REDATELJ: Paško Vuksović

GLUMCI: Matija Šakoronja

ULAZ SLOBODAN

image
Predstava Huligan
Ljeto u Oršiću

Tribine, sjever, utakmica, galama, a zatim i tučnjava. Nažalost, ovakav scenarij ponavlja se sve češće, a riječ navijač postaje sinonim za huligana. Zrks je jedan takav tip. Mlad, navijač, devijantan. Izgleda arogantno i samodopadno. A zapravo? Zapravo je Zrks nesiguran. Zrks se skriva. Je li Zrks uistinu huligan i koji će put odrastanja morati prijeći, možete provjeriti na ovogodišnjem Ljetu u dvorcu Oršić i to u petak 25.6. Mlad i talentiran zagorski glumac, oroslavčanin Matija Šakoronja dobitnik je Nagrade hrvatskog glumišta i po prvi će puta zaigrati u svom rodnom Zagorju. Veselimo se!

image
Ljeto u dvorcu Oršić

2.7. petak

21:15 LJETNO KINO NA OTVORENOM – film: IZAZIVAČ: LE MANS ’66. (FORD v FERRARI)

REDATELJ: James Mangold

ŽANR: akcijski, biografija, drama

GODINA: 2019

DRŽAVA: SAD

ULOGE: Matt Damon i Christian Bale

TRAJANJE FILMA: 152 min

CIJENA ULAZNICE: 20,00 kn

image
Ljeto u dvorcu Oršić

Film snimljen prema istinitom događaju o trostrukoj pobjedi Forda s modelom GT40 1966. godine, nakon šestogodišnje dominacije Ferrarija na čuvenoj utrci izdržljivosti 24 sata Le Mansa. Matt Damon je u ulozi konstruktora Carrolla Shelbyja, a Christian Bale je u ulozi vozača Kena Milesa, koji su s trkaćim modelom GT40 stvorili sve preduvjete za Fordov trijumf na legendarnoj francuskoj pisti. Film je dobio 2 Oscara i to za najbolju montažu i najbolju montažu zvuka.

image
Ljetno kino: Izazivač
Ljeto u Oršiću

3.7. subota

21:00 GLAZBENI KONCERT „VANNA“

CIJENA ULAZNICE PRETPRODAJA: 40,00 kn

(suvenirnica Muzeja seljačkih buna - dvorac Oršić, Pučko otvoreno učilište Donja Stubica, Pivnica Punkt Beer House - Mokrice, Oroslavje i Turistički ured TZP Gupčev kraj, ured u Hotelu Termi Jezerčica)

CIJENA ULAZNICE NA DAN KONCERTA: 50,00 kn

(sat vremena prije koncerta)

image
Koncert Vanna
Ljeto u Oršiću

Ivana Vrdoljak Vanna prve je pjesme počela stvarati sredinom devedesetih još kao članica i glavna pjevačica zagrebačkog dance sastava ET - "Electro team". Od 1998. Vanna se posvećuje solo karijeri. Godine 2001. predstavljala je Hrvatsku na Euroviziji u danskom Kopenhagenu na kojem je osvojila deseto mjesto. Vanna je dobitnica mnogobrojnih nagrada Porin, a najnoviji je Porin sa ovogodišnje 28. dodjele i to za najbolju žensku vokalnu izvedbu s pjesmom 'Puna memorija'. Vannu je publika imala prilike gledati u koncertnim dovranama, no kulise baroknog izdanja Dvorca Oršić uz poseban ambijent zasigurno je prava poslastica sa kojom mnogi posjetitelji mogu zaokružiti svoj izlet Gupčevom kraju!

image
Ljeto u dvorcu Oršić

9.7. petak

21:00 GLAZBENI KONCERT „PAVEL“

CIJENA ULAZNICE PRETPRODAJA: 40,00 kn

(suvenirnica Muzeja seljačkih buna - dvorac Oršić, Pučko otvoreno učilište Donja Stubica, Pivnica Punkt Beer House - Mokrice, Oroslavje i Turistički ured TZP Gupčev kraj, ured u Hotelu Termi Jezerčica)

CIJENA ULAZNICE NA DAN KONCERTA: 50,00 kn

(sat vremena prije koncerta)

image
Koncert Pavel
Ljeto u Oršiću

Grupa Pavel osnovana je 2007. godine. Brzo su osvojili publiku i glazbene kritičare. Pjevaju o životnim i ljubavnim stvarima. Grupa broji čak osam članova koje predvodi Aljoša Šerić. Briljirali su na ovogodišnjoj 28. dodjeli glazbene nagrade Porin gdje su osvojili čak 4 Porina. Njihov album 'Ennui' proglašen je albumom godine, ali i najboljim albumom pop glazbe. Osvojili su Porina za najbolje likovno oblikovanje za album 'Ennui', dok je suradnja Pavela i Tedija Spalata osvojila Porin za najbolju vokalnu suradnju na pjesmi 'Ne daj na nas'. Pavel u atriju dvorca Oršić zasigurno će biti poseban glazbeni doživljaj.

image
Ljeto u dvorcu Oršić

10.7. subota

21:00 PREDSTAVA „UVIJEK ĆE NAM OSTATI LJUBAV“

TEKST: Miloš Radović

REŽIJA: Dario Harjaček

PRODUKCIJA: Teatar Rugantino

ULOGE: Jelena Miholjević i Dražen Čuček

CIJENA ULAZNICE PRETPRODAJA: 40,00 kn

(suvenirnica Muzeja seljačkih buna - dvorac Oršić, Pučko otvoreno učilište Donja Stubica, Pivnica Punkt Beer House - Mokrice, Oroslavje i Turistički ured TZP Gupčev kraj, ured u Hotelu Termi Jezerčica)

CIJENA ULAZNICE NA DAN PREDSTAVE: 50,00 kn

(sat vremena prije predstave)

image
Predstava Uvijek će nam ostat ljubav
Ljeto u Oršiću

Nježna je i pomalo uznemirujuća komedija o metamorfozama ljubavi u kojoj se propituje zajedništvo dvoje ljudi koje u trenucima krize i nerazumijevanja, razdvajanja i mirenja, može održati samo ljubav. Istovremeno to je i smiješna i tužna priča o braku. Duhovit, ciničan i pronicljiv tekst koji se sjajno poigrava muško-ženskim odnosima, otvorio je prostor jednoj sumanutoj scenskoj igri u kojoj se dotiču sva ona ključna mjesta koja povezuju i razdvajaju bračne partnere - sve radosti, sve traume, sve nedoumice i neizbježni tektonski poremećaji koje brak nosi sa sobom. S jedne strane autor stavlja inertnog, šarmantnog, neuhvatljivog sredovječnog sveučilišnog profesora Medu čija će pozicija biti vječito izbjegavanje odgovornosti i duboko cinično gledanje na sve što je ljudsko, dok mu s druge strane suprotstavlja veselu i prpošnu, životu i običajima bližu ženu - Jelenu koja zagazivši duboko u svoje četrdesete čvrsto odlučuje razbiti monotoniju njihove dugogodišnje veze brakom. Medu hvata paničan strah od promjena koje će uslijediti pa predlaže da isprobaju brak u posljednjih pet minuta koje su im preostale do potpisivanja bračnog ugovora. Tako su kazališnom čarolijom lica u komadu dobila mogućnost da u pet minuta pred vjenčanje dožive, izmaštaju, zaigraju, predvide ili odsanjaju svoje buduće zajedničke godine.

21.7. srijeda

21:00 Glazbeni koncert „ETHNO CROATIA“

ULAZ SLOBODAN

Ethno Croatia je projekt Hrvatske glazbene mladeži koja u Grožnjanu okuplja mlade glazbenike cijeloga svijeta koji se druže i jedni od drugih uče o glazbi iz zemalja iz kojih dolaze. Ovaj međunarodni kamp tokom srpnja okuplja mlade glazbenike od Belgije, Danske, Hrvatske, Švedske, Estonije, Zimbabvea, Španjolske, Finske, Jordana, Čilea do Engleske i ostalih zemalja.

image
Ljeto u dvorcu Oršić

Kao i svake godine ekipa Gupčevog kraja potrudila se da uz prirodne ljepote, ponudi i raznovrsni kulturno-glazbeni program, a na vama je da izaberete svoj dan i uz kupanje, odlične zagorske delicije, gledanje u prekrasno zelenilo, zaokružite vikend koncertom, predstavom ili festivalom. Izbor je na vama, a ponuda tik iza leđa naše Medvednice!

Doživi zelenilo Gupčevog kraja, smanji stres, OPUSTI SE, ZASLUŽIO SI!

Više na: https://www.facebook.com/Ljeto-u-dvorcu-Or%C5%A1i%C4%87-1587898851452002

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 09:41