Lošinj Hotels & Villas u borbi za spas otočkog krajobraza

Vreva gradskog asfalta, užurbanost i svakodnevne obaveze u našim životima ostavljaju sve manje vremena da se posvetimo sebi. Unutarnji mir je pojam koji polako blijedi iz sjećanja ostavljajući prostora napetosti i stresu. Sve je teže pronaći savršeno mjesto koje bi nas ugodnim okruženjem odvelo na put prema zadovoljstvu i spokoju.

promo 

 Losinj Villa

Upravo takvo mjesto je otok Lošinj, koji je svojim očuvanim morskim dnom, netaknutom makijom i borovim šumama inspirirao Lošinj Hotels & Villas da, osim konstantnog ulaganja u kvalitetu usluge, ulože dodatne napore u vidu očuvanja okoliša koji pruža širok spektar mogućnosti. Najistaknutija je svakako najbolji svjetski hotelski wellness, temeljen upravo na jedinstvenim prirodnim predispozicijama.

Wellness obavijen čarobnom prirodom

Iako je Lošinj površinom malen, njegova razvedena obala i hlad gustih šuma očaravaju svakoga tko kroči na njegovo tlo, stoga ne čudi da Lošinj Hotels & Villas svojim gostima nude velik broj sadržaja. Iz širokog spektra ukupne ponude, kao dio zdravstvenog turizma, izdvaja se wellness ponuda. Ova je ponuda ustvari posebno aktualna izvan glavne sezone pa tako u posezoni mnogi hotelijeri goste odlučuju privući upravo paketima kojima su baza wellness proizvodi. Oni se iz godine u godinu u Hrvatskoj sve više profiliraju i unapređuju do najviše svjetske razine kakvu nude Lošinj Hotels & Villas.

image

promo

Alhambra
image

promo

Bellevue hotel

S promjenama navika potrošača i novim trendovima, wellness ponuda je postala integralni dio turističkih investicija. Lošinj je zbog svojih prirodnih predispozicija prepoznat u svijetu kao destinacija koju gosti biraju zbog wellness ponude kao glavnog motiva dolaska, a ne smatra se nadopunom ostalih usluga kao na drugim destinacijama.

Temelj koncepta wellness ponude oslanja se na iznimna detoksikacijska svojstva lošinjskog mora, prave riznice zdravlja bogate mineralima i biljnim svijetom. Ovdje se gosti mogu prepustiti jedinstvenim tretmanima inspiriranim moćnim morskim elementima uz neke od najboljih svjetskih brendova. Lošinjski zrak, zasićen česticama slanog aerosola koje sadrže minerale, eterična ulja biljaka i morske planktone, odavno je poznat po svojim ljekovitim svojstvima. Uz nagrađivane programe te brojne aktivnosti na otvorenom, opuštajuće spa tretmane i intenzivne fitness programe, gosti Lošinj Hotels & Villas imaju prilike doživjeti ozdravljujuću moć ovog jedinstvenog okruženja.

image

promo

Losinj Villa
image

promo

Losinj Villa Mirasol

Očuvanje prirode je temelj dobre turističke ponude

Interesantan je podatak da se na svim otocima cresko-lošinjske skupine nalazi oko 1.500 vrsta biljaka, što je primjerice 300 biljnih vrsta više nego na cijelom području Velike Britanije. Danas, povećanjem broja turista, priroda osjeti neke od posljedica njihova dolaska. Upravo zbog toga Lošinj Hotels & Villas iznimno drže do čistoće okoliša što potvrđuje i doprinosom u brojnim eko akcijama, a jedan od najboljih primjera za to je Ekološka akcija čišćenja obale i podmorja otoka Lošinja “More zna, otok pamti”, kojom se želi upozoriti na otpad na plažama i na morskome dnu. Akciju su organizirali Institut “Plavi svijet” i Ronilački centar “Subseason”, Grad Mali Lošinj i njegova Turistička zajednica, Lošinj Hotels & Villas te nekoliko udruga i klubova radi očuvanja prirodne baštine lošinjskog podmorja. Ukupno 360 ronioca, volontera i građana udružilo je snage i sudjelovalo u dvodnevnoj akciji te s lošinjske obale i podmorja uklonilo više od 30 m3 otpada.

image

promo

Losinj Villa

Djelatnici Lošinj Hotels & Villas sudjelovali su u čišćenju plaža, a tvrtka je cjelokupnu akciju poduprla i kao sponzor, pokazavši da je cilj svojim primjerom i akcijama što više pridonijeti održivom razvoju otoka te sačuvati okoliš za buduće naraštaje jer su prirodne ljepote otoka osnova svih ostalih sadržaja.

image

promo

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 18:00