promo

Mali manekeni u promociji dječjih prava

promo
 Iven Mastin

Tekstilpromet i Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske pokrenuli su na Međunarodni dan djeteta, 20. studenog 2020. kampanju promocije dječjih prava u okviru društveno-odgovornog poslovanja usmjerenog brizi za djecu.

image
promo
Iven Mastin

Za svaku kupnju u razdoblju od 20. studenog do 20. Prosinca 2020. u prodavaonciama Centra, Centra mini, Moderato, Gerry Weber, Skiny, Navigare, Betty Barclay, camel active, Basler, Luisa Cerano i Tosca Blu, Tekstilpromet će donirati 1 kunu Savezu društava „Naša djeca“ Hrvatske za promicanje dječjih prava u Republici Hrvatskoj.

image
promo
Iven Mastin

Skupina djece koja je sudjelovala u kampanji, odjevena u Filmar dječju kolekciju, osnovnoškolskog je uzrasta i dolazi iz svih društvenih skupina kako bi Savez DND Hrvatske i Tekstilpromet d.d. prikazali potrebu poštivanja dječjih prava kroz simpatične fotografije djece bez obzira na spol, nacionalnost, invaliditet i druge različitosti.

image
promo
Iven Mastin

Svaki od deset plakata sadrži jedno od dječjih prava iz Konvencije UN- a o pravima djeteta poput prava djeteta na jednakost, pravo djeteta na druženje, pravo djeteta na zdravstvenu zaštitu, pravo djeteta na slobodno vrijeme, pravo djeteta na učenje i dr. Na plakatima je istaknuta i prigodna poruka djece odraslima.

image
promo
Iven Mastin

Ovom kampanjom podižemo svijesti zajednice o važnosti poštivanja dječjih prava kroz ujedno edukaciju o dječjim pravima.

Sredstvima će se omogućit održavanje Susreta Dječjih vijeća na temu "Participacija djece u odlučivanju", a koji se planira održati u Zagrebu, proljeće 2021. Na Susretu jedna od glavnih tema bit će zdravstvena skrb djece u vrijeme Covida 19 i jednakost djece u društvu.

image
promo
Iven Mastin
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:58