Mama iz Zagreba radi grickalice u kojima ćete uživati bez grižnje savjesti

U novom nastavku treće sezone projekta Startaj Hrvatska, koji provode SPAR Hrvatska i Nova TV, Martina Gilja iz Zagreba predstavila je svoje grickalice Nutri Kulti.

promo

 Miljenko Hegedić

Želja mame Martine bila je djeci pružiti kvalitetan i hranjiv obrok u obliku grickalica. Odlučila je spojiti svoju prehrambeno-biotehnološku struku i ljubav prema kuhanju te je nakon niza osobnih istraživanja i testiranja raznih sastojaka u kućnoj radinosti krenula u proizvodnju hranjivih grickalica. Nikada nije požalila zbog neuspjelih pokušaja, a sin Borna bio je glavni degustator i sudac. Nakon što su mu ona i suprug prvi put ponudili zobeni keksić, koji mu se odmah jako svidio, znali su da su na pravom putu. Pozitivne reakcije ostalih kušača bile su im nit vodilja da trebaju raditi proizvode izvornih punih okusa, bez industrijske prerade. Martina je kao “iz topa” osmislila i ime brenda koji će predstavljati nutritivno bogate grickalice – Nutri Kulti, koje upućuje na nutricionizam kao kulturu življenja.

image

promo

Miljenko Hegedić

Iza Nutri Kulti proizvodnje skriva se čitava linija hranjivih keksi, grisina i hrskavih aromatičnih snack zalogaja. Napravljeni su od jednostavnih, a visoko kvalitetnih sastojaka. Grickalice koje ova nutricionistica proizvodi su zbog obilja orašastih plodova, sjemenki, maslinova i kokosova ulja i kalorijski jake. Grickanjem se odmah otkriva prisutnost zobenih pahuljica, pirovog brašna i brusnica, a osjete se i brojni začini poput cimeta, đumbira, kurkume, origana. U bogatom asortimanu postoje različiti oblici grickalica, sve se stvaraju ručno, štoviše, doslovno se svaki štapić ili keks važu da bi se jednako ispekli i lakše pakirali. Pedantnost poslu Martine Gilje očituje se i pristupu procesu nastajanja kada se smjesa prvo izlijeva na plehove gdje joj se ručno određuje željena debljina. Potom se smjesa reže u pločice i u pećnici suši na nižoj temperaturi. Zanimljivo je kako svi postupci nisu mijenjani od prvog dana pokretanja Nutri Kulti proizvodnje. I dalje se jedan po jedan pakiraju u vrećice, na koje se ručno lijepe etikete, bez obzira na povećanje kapaciteta. Osobitost kvalitetnih grickalica Nutri Kulti je i što su pogodne za vegane i vegetarijance, a mogu ih konzumirati zaista svi, od najmanje djece s tek izraslim zubićima do odraslih koji povremeno vole gricnuti nešto fino, kvalitetnih sastojaka. Nutri Kulti je dobar u svako doba dana, zasebno ili pak uz dodatak namaza, jogurta… Zbog uravnoteženih i dobro pogođenih sastojaka rok trajanja grickalica je šest mjeseci od datuma proizvodnje.

image

promo

Miljenko Hegedić

U ponudi odabranih SPAR supermarketa i svih INTERSPAR hipermarketa su Grisini ‒ Pirova frulica Kurkuma, Grisini ‒ Pirova frulica Ekstra djevičansko maslinovo, Kolač ‒ Zobene bombice i Hrskavi snack proizvod - 1000 sjemenki.

U projektu Startaj Hrvatska Nutri Kulti grickalice mogu postati HIT proizvod 2022., a ovu i sve druge nadahnute priče kandidata možete pratiti nedjeljom od 16 sati u programu Nove TV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:04