MINI Roadshow Zagreb - poseban doživljaj vožnje u Mini John Cooper Works automobilima

MINI roadshow

Iskoristivši sunčanu subotu, 17. lipnja tvrtka Tomić & Co. u sklopu MINI Roadshowa, pružila je jedinstvenu priliku svim ljubiteljima MINI-ja kako bi se uvjerili u posebnosti svestranog sportskog mališana MINI John Cooper Works (JCW) te isprobali vožnju cijele palete modela koji su ovoga puta ekspresivniji no ikad, a osim njih tu su bila i dva električna MINI-ja.

image

MINI roadshow

Promo

No, nije to tek fraza temeljena na činjenici da se u ponudi sada nalaze izvedbe s trojim i petorim vratima, već i zbog činjenice da je paleta modela najbogatija od revitalizacije ovog legendarnog imena, započete u srpnju 2001. pod vlasništvom njemačkog BMW-a koji ništa ne prepušta slučaju pa je model danas poseban i priznat prema svojoj kvaliteti izrade, detaljima, dizajnu, performansama, praktičnosti…

Generalno, MINI predstavlja urbani stil života, modernu mobilnost i šest desetljeća punih inspiracije. Dirljiva povijest, bezvremenski fascinantna karizma i značajke brenda koje su nepogrešive koliko i revolucionarne karakteriziraju izgled premium marke MINI. Čak 60 godina nakon debija klasičnog MINI-ja, britanski proizvođač automobila nastavlja postavljati nove standarde za zabavu u vožnji, izražajan dizajn i individualnost.

MINI John Cooper Works pun je zanimljivih karakteristika i iznenađenja, jer svaki njegov model utjelovljuje bit motosporta, a njegova izravna i intenzivna snaga svaki impuls pretvara u neponovljivu akciju.

image

MINI roadshow

Promo

Uz 2.0 litre, Twinpowe Turbo 4 cilindrični motor, njegove izlazne snage narasle su na nevjerojatnih 306 KS, okretni moment od 450 Nm koji zapanjuje i najveću brzinu od 250 km/h - ove pogonske jedinice imaju dodatni sjaj ispod poklopca motora koje vas mogu dovesti do svake ciljne crte. Koristeći trkačku stručnost, ovi neposlušni turbopunjači podešeni su tako da vam pruže snažne performanse i učinkovitost goriva koju tražite.

Niskofrekventni zvuk koji ispušta novi dvocijevni sportski ispušni sustav od 95 mm MINI JCW Clubman i MINI JCW Countryman modela je izuzetno zadovoljavajući. 10 mm širi nego prije, ne prenosi zadovoljstvo samo izgledom nego zvuči snažnije nego ikad! Nakon što pojačate zvuk, povećate adrenalin i osjetite snagu pulsiranja, ostat ćete bez riječi.

Razvijen i testiran na trkalištima Nürburgring Nordschleife, njegov sportski ovjes 10 mm je niži od standardnog za još autentičniji osjećaj utrke jer nudi izuzetno dinamično iskustvo vožnje i impresivnu stabilnost za optimalnu kvalitetu vožnje.

Bez obzira na uvjete s kojima se suočavate, pogon na sve kotače JCW ALL4 osigurava vuču kako bi zadržao neobuzdanu reakciju – uz dodatni prihvat, stabilnost i kontrolu koju pruža mehanička blokada prednjeg diferencijala. Tako ćete zadržati fokus te uživati u potpunom miru do vašeg krajnjeg odredišta.

John Cooper Works govori o ekstremnoj vožnji na najvišoj razini preciznosti o kojima svjedoče 4 klipne JCW kočnice od 18‘‘ s fiksnim čeljustima koje posebno odgovaraju performansama 18‘‘ i 19‘‘ lakometalnim kotačima. Daju svu snagu zaustavljanja koja je potrebna za uske zavoje i brzu promjenu tempa, dok blistave Chill Red boje s JCW oznakom ne prolaze nezamijećeno.

Protok zraka ključan je za izvedbu. Zbog toga je aerodinamični prednji odbojnik opremljen novim prednjim razdjelnikom i većim usisnicima zraka – plus dodatni hladnjak kako bi motor i kočnice bili na idealnoj temperaturi za visoke performanse i trajnost, dok sportski stražnji spojler pruža dodatni aerodinamični rub, smanjuje otpor i vrši pritisak prema dolje koji zadržava automobil na cesti poput ljepila.

Dovoljan je samo jedan pogled da se zaljubite u njega! Čak i prije nego što otvorite njegova vrata, naslućujete da je MINI John Cooper Works prvak u svojoj ligi. Aerodinamični prednji branik i sportski stražnji spojler nagovještavaju uzbuđenje koje vas očekuje. Zakoračite li unutra otkrit ćete paket vrhunskih materijala i detalja usredotočenih na stazu dizajniranih da pruže taj osjećaj ekskluzivnog trkaćeg automobila.

Novi model bilježi novi multifunkcionalni sklop instrumenata koji zauzima mjesto uobičajenog tahografa koji se sastoji od zaslona u boji od 5,0 ‘’ u elegantnom Black panel dizajnu s detaljima poput okretaja u minuti, brzine, razine goriva, kilometraže temperature i uputa za navigaciju.

Njegov kružni upravljač izrađen je od najfinije perforirane zrnate kože, s crvenim prošivenim detaljima. Posebno oblikovani nasloni za palac pružaju savršeno držanje. To je upravo ono što vam je potrebno kako biste dobili snagu nadohvat ruke i pratili performance na dlanu dok stišćete gas na otvorenoj cesti.

Njegova sportska sjedala kombiniraju vrhunsku udobnost, funkcionalnost i estetiku u upečatljivoj unutrašnjosti. Sva sjedala dolaze s integriranim naslonom za glavu, pojačanom bočnom potporom i kombinacijom presvlaka Dinamica/ tkanina.

Ekskluzivne bočne oznake ne samo da se razmeću značkom John Cooper Works u Piano Black boji, već sadrže i integrirane bijele indikatore. Upravo pravi završni detalj koji dodaje klasičnom osjećaju kartinga svaki put kada skrenete.

Prednost John Cooper Worksa izvrsnosti očituje se u svim detaljima. Čak i pragovi vrata imaju profinjen izrez s integriranim logotipom JCW. Karirani elementi dizajna zastave nagovještavaju ono što slijedi. Upozorenje: Bit će vruće!

Oslobodite moć vrhunske tehnologije i prepustite se svijetu informacija i najvišoj razini zabave. Ujedinjeni u zadivljujućem 8,8-inčnom zaslonu osjetljivom na dodir, lakim za rukovanje, novi infotainment sustav uključuje široku paletu inteligentnih usluga i aplikacija, kao i visokokvalitetnu opremu za navigaciju, komunikaciju i zvuk.

image

MINI roadshow

Promo

POVODOM OBILJEŽAVANJA 30 GODINA USPJEŠNOG POSLOVANJA, TVRTKA TOMIĆ & CO. GENERALNI ZASTUPNIK ZA MINI VOZILA U HRVATSKOJ ZA SVAKO UGOVORENO MINI VOZILO U 2023. POKLANJA *MINI REPAIR INCLUSIVE (MRI) PAKET - PRODUŽENO JAMSTVO U TRAJANJU OD 4 GODINE ILI 200.000 KM (OVISNO ŠTO PRIJE NASTUPI), RAZLOG JE VIŠE ZA NJEGOVU KUPNJU.

Da je MINI salon na adresi Folnegovićeva broj 12 u Zagrebu najbolja destinacija koja privlači stare i nove fanove Minija potvrdio je i veliki odziv građana i ljubitelja ovog brenda. Tako je tijekom subotnjeg eventa, u okviru Mini Roadshow-a odrađeno više od 60 testnih vožnji.

* Ne vrijedi za rent-a-car vozila, korporativne i kupce diplomatskih vozila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 06:46