Mlada Martina iz Darde osmislila je praktičan obrok, Špajz juhe u teglicama

Martina Završki
 SPAR

Da Hrvatskoj ne nedostaje mladih hrabrih ljudi, dokazala je Martina Završki iz Darde kraj Osijeka koja danas s ponosom priča o svojim Špajz juhama. Naime, nakon što je prije nekoliko godina primijetila da joj brza prehrana ne odgovara, odnosno da joj smetaju određeni sastojci kao što su kvasac i šećer, posvetila se potrazi za zdravijim načinima prehrane. Još kao srednjoškolka, počela je i u školu nositi obroke pripremljene kod kuće, s puno ljubavi i pažnje. Pakirala ih je u teglice, što je bio začetak ideje o današnjim Špajz juhicama.

Nakon mature, sreću je odlučila potražiti u Irskoj, ali ljubav prema domovini i ideja da u Hrvatskoj ostvari svoj uspjeh, nisu je ondje dugo zadržali. Martina se odlučila vratiti u domovinu i korak po korak, uz veliku podršku roditelja, izgraditi svoju priču o Špajzu. I tako su nastale Špajz juhe, obrok namijenjen svima koji vole jesti domaću, kuhanu hranu. Pakirane su u teglice, upravo onakve u kakvima je svojevremeno nosila svoje obroke i u školu.

image
Špajz juhe u teglicama
SPAR

Špajz juhe dolaze u četiri varijante – kao povrtna juha od mrkve, brokule i cvjetače, juha od butternut tikve, zatim juha od mrkve i celera te juha od rajčice i bosiljka. Pripremljene su prema jednostavnoj recepturi, bez konzervansa i od najsvježijih namirnica s lokalnih OPG-a. Uz sol i papar, juhama su dodani tek domaći začini - ružmarin ili bosiljak, maslinovo i bučino ulje. Špajz juhe imaju rok trajanja od 12 dana i iznimno su praktičan obrok - samo se podgriju u teglici u kojoj i dolaze.

image
Špajz juhe u teglicama
SPAR

Priliku za plasman Špajza na police velikog trgovačkog lanca Martina je vidjela u prijavi na jedinstveni projekt „Startaj Hrvatska” koji su pokrenuli SPAR Hrvatska i Nova TV. U ostvarenju tog sna pomogao joj je stručni tim SPAR-a Hrvatska. Uz njih je savladala sve važne korake - od usavršavanja recepture, preko procesa proizvodnje, pa sve do sugestija oko dizajna. „Iskustvo u projektu Startaj Hrvatska najljepše je u mome životu. Mislim da sam dokazala da se može raditi ono što se voli i da se to može raditi u Hrvatskoj. Stojim iza svojih proizvoda jer u njima je sažet sav moj trud, a cilj mi je da za Špajz zna cijela zemlja“, poručila je Martina.

image
Špajz juhe u teglicama
SPAR

Špajz možete kupiti s „plavih polica” u svim INTERSPAR i odabranim SPAR supermarketima na 51 lokaciji diljem Hrvatske. Martinu ste mogli upoznati u osmoj epizodi projekta „Startaj Hrvatska”, a u subotnjem programu Nove TV možete pratiti nastavak ovog uzbudljivog projekta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 04:56