MONOGRAFIJA "MOST PELJEŠAC"

Monografija u prodaji

Dvadeset i osam godina trebalo je proći kako bi se ideja o spajanju hrvatskog teritorija ostvarila. Nakon desetaka varijanti koje su završile na papiru, most koji ga je povezao iz drugog je pokušaja za četiri godine uspješno sagrađen. Most Pelješac danas premošćuje Malostonski zaljev, a nova cesta, s petim najdužim tunelom u Hrvatskoj, proteže se preko istoimenog poluotoka.

Jutarnji list objavljuje veliku monografiju "Most Pelješac", u kojoj na 348 stranica opisujemo sve najvažnije detalje o projektu Pelješac od 1994. do 2022. godine. O njima u monografiji svjedoče osobe koje su u projekt bile izravno uključene u protekla skoro tri desetljeća. Predstavljene su sve varijante građevine, od prve do posljednje, te se detaljno opisuju političke borbe zbog mosta, objašnjava zašto je propao prvi pokušaj njegove gradnje, kako je u konačnici kineska kompanija sagradila ovo velebno zdanje i zašto je gradnja pristupnih cesta jedan od najzahtjevnijih projekata u hrvatskoj povijesti. U monografiji objavljujemo 248 fotografija koje najzornije prikazuju tijek gradnje i monumentalnost cjelokupnog projekta.

Naručite luksuzno izdanje u pretprodaji na broj telefona 01/2255-374 ili putem maila – Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 00:21