promo

Nacionalna izložba inovacija 1. listopada u Zagrebu

Među domaćim tvrtkama predstavlja se i Rasco, jedan od najvećih europskih proizvođača komunalnih vozila
LYNX - Kompaktna čistilica za grad sutrašnjice

S ciljem promocije inovativnog poduzetništva, Hrvatska gospodarska komora 1. listopada u Zagrebu organizira Nacionalnu izložbu inovacija na kojoj će se predstaviti domaće tvrtke koje su uspjele komercijalizirati svoje ideje i nude ih na hrvatskom i stranim tržištima. Među kompanijama koje će izlagati na ovom događaju u City Plaza centru bit će i Rasco, jedan od najvećih europskih proizvođača komunalnih vozila.

Inovacije su ključ razvoja ove tvrtke koja je nastala prije 30 godina u garaži u malom selu Kalinovac kraj Đurđevca, a danas svoje proizvode izvozi u četrdesetak zemalja svijeta na pet kontinenata. Prošle su godine nagrađeni Zlatnom kunom za inovaciju za proizvodnju prve hrvatske vakumske čistilice Lynx namijenjene čišćenju javnih površina, koja će biti izložena na zagrebačkoj Izložbi. Zahvaljujući svojoj učinkovitosti i jedinstvenim tehničkim rješenjima, ovo je trenutno jedna od najnaprednijih čistilica na tržištu. U suradnji s Fakultetom elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, Rasco radi i na električnoj verziji Lynxa.

Od ostalih izlagača, posjetitelji Izložbe moći će saznati o posljednjim inovacijama tvrtke Bernarda koja je svoju prepoznatljivost stekla zahvaljujući uvođenju noviteta u proizvodnju kreveta i madraca. Tvrtka Elda,  jedna od vodećih u području kemijske industrije, predstavit će svoju novu liniju proizvoda za dezinfekciju, osječki start-up Orqa pokazat će svoja rješenja za upravljanje bespilotnim letjelicama koju koriste korisnici iz preko 50 zemalja svijeta, dok će iCat predstaviti solarCat – solarni putnički katamaran autonomije 100 nautičkih milja kao odgovor izazovima “zelenog” transporta. Na Izložbi će nastupiti i Podravka, Dok-Ing, Altpro, AD Plastik, ROTO kruna, Šestan Busch, Tipos Resurs, Acidosalus, Genos, Citus, MarinaLab Opus, Hrvatska udruga za umjetnu inteligenciju i drugi.

Posjet Nacionalnoj izložbi inovacija, koja počinje u 11 sati 1. listopada u dvorani Kornati, Slavonska avenija 6, je besplatan. Potrebno se jedino registrirati preko stranice projekta na http://inovirajprofitiraj.hr/#signup

Izložba se održava u sklopu inicijative 'Inoviraj-profitiraj' koja je dio projekta 'Promocija poduzetništva'. Riječ je o projektu koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a čiji je cilj stvaranje povoljnog okruženja za osnivanje novih poduzeća, rast postojećih te poboljšanje percepcije poduzetništva u Hrvatskoj na svih razinama društva. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. listopad 2020 09:17