promo

Nacionalna izložba inovacija 1. listopada u Zagrebu

Među domaćim tvrtkama predstavlja se i Elda, jedna od vodećih tvrtki u kemijskoj industriji
Dozator u prostoru

S ciljem promocije inovativnog poduzetništva, Hrvatska gospodarska komora 1. listopada u Zagrebu organizira Nacionalnu izložbu inovacija gdje će se predstaviti domaće tvrtke koje su uspjele komercijalizirati svoje ideje i nude ih na hrvatskom i stranim tržištima. Među kompanijama koje će izlagati na ovom događaju u City Plaza centru bit će i novogradiška Elda, jedna od vodećih tvrtki u Hrvatskoj u području kemijske industrije.

Elda proizvodi profesionalna sredstva za dezinfekciju ruku i površina koji dolaze u različitim zapremninama i prilagođeni su potrebama za sigurno poslovanje i higijenu doma. Tvrtka je nedavno dobila atest o djelotvornosti svojih dezinficijensa protiv koronavirusa nakon provedenih testiranja u laboratorijima „J. S. Hamilton“, trećeg po veličini europskog laboratorija za ispitivanje hrane, vode, kozmetike i mikrobiološke čistoće objekata.

Elda će na Nacionalnoj izložbi inovacija predstaviti svoju posljednju inovaciju – Go.C osobni dozator antiseptika. Riječ je o uređaju koji je dizajniran da stane u dlan, a dolazi u zapremnini od 30 ml, što je dovoljno za 235 puta korištenja s jednim punjenjem. Najbolje mjesto za stavljanje raspršivača je u području struka, kako bi bio u najboljem položaju u odnosu na ruke te na taj način osigurao maksimalnu zaštitu od neželjenih virusa i bakterija. Polaganjem dlana na dozator i pritiskom silikonske tipke palcem, dobiva se optimalna količina antiseptika dovoljna za dezinficiranje oba dlana. Još jedna prednost ovog inovativnog proizvoda je mogućnost ponovnog punjenja što ga čini ekološki i financijski najisplativijim rješenjem.

Od ostalih izlagača, posjetitelji Izložbe moći će ekskluzivno vidjeti dvije nove inovacije tvrtke Šestan Busch, multifunkcionalnu zaštitnu kacigu i polietilensku kacigu koje u prodaju kreću tek 2021., AD Plastik Grupa predstavlja svoj inovativan tehnološki proces bojenja dok će Novamina izložiti naprednu selektivnu prskalicu koja inovativnim sustavima strojnog vida te izravnog miješanja i doziranja, smanjuje utrošak zaštitnih sredstava. Na Izložbi će nastupiti i Podravka, Rasco, Dok-Ing, Altpro, ROTO Kruna, Tipos Resurs, Genos, Citus, MarinaLab Opus, iCat, Bernarda, Orqa, Kristalna ideja, Telecor, Udruga inovatora, Hrvatska udruga za umjetnu inteligenciju i drugi.

U sklopu ovog događaja, održat će se i panel rasprava na temu „Inovacije: temelj oblikovanja naše budućnosti“. Moderator panela će biti Emir Džanić, jedan od vodećih hrvatskih stručnjaka na području inovacija, a ostali sudionici će biti iz akademskog sektora, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, HBOR-a, DZIV-a, HGK te predstavnici inovatora.

Posjet Nacionalnoj izložbi inovacija, koja počinje u 11 sati 1. listopada u dvorani Kornati, Slavonska avenija 6, je besplatan. Potrebno se jedino registrirati preko stranice projekta na http://inovirajprofitiraj.hr/#signup

Broj mjesta je ograničen zbog propisanih epidemioloških mjera Stožera civilne zaštite.

Izložba se održava u sklopu inicijative 'Inoviraj-profitiraj' koja je dio projekta 'Promocija poduzetništva'. Riječ je o projektu koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a čiji je cilj stvaranje povoljnog okruženja za osnivanje novih poduzeća, rast postojećih te poboljšanje percepcije poduzetništva u Hrvatskoj na svih razinama društva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:26