promo

Nacionalna izložba inovacija 1. listopada u Zagrebu

Predstavljanje svjetski nagrađivanog materijala od reciklirane plastike
Kućica od otpadne plastike

Na Nacionalnoj izložbi inovacija 1. listopada u Zagrebu, publici će se među 20-ak izlagača predstaviti i tvrtka Tipos Resurs čiji je inovativni materijal od reciklirane plastike nagrađen najvišim odličjima na najprestižnijim međunarodnim sajmovima, poput onog u Nurnbergu gdje su osvojili Grand Prix. Obzirom da nisu sve vrste plastike oporabljive, odnosno nije ih moguće reciklirati niti energetski spaljivati, vlasnici tvrtke su niz godina pokušavali naći rješenje za takvu vrstu plastike s ciljem postizanja stopostne reciklaže i smanjivanje njenog odvoženja na odlagališta. Rezultat je potpuno novi materijal koji je statičko – izolacijski pogodan za manje kuće, industrijske građevine, ograde i slično. Na Izložbi u zagrebačkom City Plaza Centru tvrtka će pokazati postupak nastanka ovog proizvoda od otpada.

Nacionalnu izložbu inovacija organizira Hrvatska gospodarska komora s ciljem promocije inovativnog poduzetništva. Na događaju će se predstaviti domaće tvrtke koje su uspjele komercijalizirati svoje ideje i nude ih na hrvatskom i stranim tržištima. Tim povodom održat će se i panel rasprava na temu „Inovacije: temelj oblikovanja naše budućnosti“. Moderator panela će biti Emir Džanić, jedan od vodećih hrvatskih stručnjaka na području inovacija, a ostali sudionici će biti iz akademskog sektora, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, HBOR-a, DZIV-a, HGK te predstavnici inovatora.

Od ostalih izlagača, posjetitelji Izložbe moći će ekskluzivno vidjeti dvije nove inovacije tvrtke Šestan Busch, multifunkcionalnu zaštitnu kacigu i polietilensku kacigu koje u prodaju kreću tek 2021., Elda će predstaviti svoju posljednju inovaciju – Go.C osobni dozator antiseptika, AD Plastik Grupa izlaže svoj inovativan tehnološki proces bojenja dok će Novamina pokazati naprednu selektivnu prskalicu koja inovativnim sustavima strojnog vida te izravnog miješanja i doziranja, smanjuje utrošak zaštitnih sredstava. Na Izložbi će nastupiti i Podravka, Rasco, Dok-Ing, Altpro, ROTO Kruna, Genos, Citus, MarinaLab Opus, Mindsmiths, iCat, Bernarda, Orqa, Kristalna ideja, Plurato, Telecor, Udruga inovatora i Hrvatska udruga za umjetnu inteligenciju.

Posjet Nacionalnoj izložbi inovacija, koja počinje u 11 sati 1. listopada u dvorani Kornati u City Plaza Centru, Slavonska avenija 6, je besplatan. Potrebno se jedino registrirati preko stranice projekta na http://inovirajprofitiraj.hr/#signup

Broj mjesta je ograničen zbog propisanih epidemioloških mjera Stožera civilne zaštite.

Izložba se održava u sklopu inicijative 'Inoviraj-profitiraj' koja je dio projekta 'Promocija poduzetništva'. Riječ je o projektu koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a čiji je cilj stvaranje povoljnog okruženja za osnivanje novih poduzeća, rast postojećih te poboljšanje percepcije poduzetništva u Hrvatskoj na svih razinama društva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. siječanj 2023 18:03