promo

Nacionalna izložba inovacija 1. listopada u Zagrebu

Predstavljanje inovacije koja je osvojila zlato za proizvod protiv korone
Kristalna ideja - iTherapy

Na Nacionalnoj izložbi inovacija 1. listopada u Zagrebu, publici će se među 20-ak izlagača predstaviti i splitska tvrtka Kristalna ideja čiji je proizvod i iTherapy nedavno nagrađen zlatnom medaljom na međunarodnom natjecanju Inventions VS Corona u konkurenciji između 202 proizvoda iz 35 zemalja, a dobitnik je i drugih vrijednih priznanja s prestižnih svjetskih sajmova. Radi se o hrvatskom patentu koji u zraku unutar zatvorenih prostora deaktivira bioaerosol, bakterije i viruse te sprječava njihovo širenje. Istovremeno obogaćuje zrak negativnim ionima i antioksidansima.

Proizvod sadrži 11 integriranih tehnologija kojima se ostvaruju funkcije mjerenja, detekcije, pročišćavanja zraka od prašine, bakterija, virusa, spora, gljiva, isparivih organskih spojeva, alergena te radioaktivnih plinova. Sve funkcije su povezane putem kontrolno-procesorske jedinice s instaliranim algoritmom koji prikuplja, obrađuje i prenosi informacije te upravlja radom uređaja.

Nacionalnu izložbu inovacija organizira Hrvatska gospodarska komora s ciljem promocije inovativnog poduzetništva. Na događaju će se predstaviti domaće tvrtke koje su uspjele komercijalizirati svoje ideje i nude ih na hrvatskom i stranim tržištima. Tim povodom održat će se i panel rasprava na temu „Inovacije: temelj oblikovanja naše budućnosti“. Moderator panela će biti Emir Džanić, jedan od vodećih hrvatskih stručnjaka na području inovacija, a ostali sudionici će biti iz akademskog sektora, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, HBOR-a, DZIV-a, HGK te predstavnici inovatora.

Od ostalih izlagača, posjetitelji Izložbe moći će ekskluzivno vidjeti dvije nove inovacije tvrtke Šestan Busch, multifunkcionalnu zaštitnu kacigu i polietilensku kacigu koje u prodaju kreću tek 2021., Elda će predstaviti svoju posljednju inovaciju – Go.C osobni dozator antiseptika, dok će tvrtka Rasco, prošlogodišnji dobitnik Zlatne kune za inovaciju, predstaviti prvu hrvatsku cestovnu čistilicu Lynx. Varaždinska tvrtka Tipos Resurs dolazi s inovativnim materijalom od reciklirane plastike koji je nagrađen najvišim odličjima na najprestižnijim međunarodnim sajmovima. Na Izložbi će nastupiti i Podravka, Dok-Ing, Altpro, ROTO Kruna, AD Plastik Grupa, Novamina, Genos, Citus, MarinaLab Opus, Mindsmiths, iCat, Bernarda, Orqa, Plurato, Telecor, Udruga inovatora i Hrvatska udruga za umjetnu inteligenciju.

Posjet Nacionalnoj izložbi inovacija, koja počinje u 11 sati 1. listopada u dvorani Kornati u City Plaza Centru, Slavonska avenija 6, je besplatan. Potrebno se jedino registrirati preko stranice projekta na http://inovirajprofitiraj.hr/#signup

Broj mjesta je ograničen zbog propisanih epidemioloških mjera Stožera civilne zaštite.

Izložba se održava u sklopu inicijative 'Inoviraj-profitiraj' koja je dio projekta 'Promocija poduzetništva'. Riječ je o projektu koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a čiji je cilj stvaranje povoljnog okruženja za osnivanje novih poduzeća, rast postojećih te poboljšanje percepcije poduzetništva u Hrvatskoj na svih razinama društva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:21