Najluđi vikend Riječkog karnevala

Riječki kalendar događanja u lipnju bogatiji je nego ikad prije i dok je ljetna turistička sezona već u punom zamahu, spremamo se za njegov vrhunac, neponovljivu trodnevnu zabavu koja će na najbolji način i službeno obilježiti početak ljeta. Pred nama je najluđi vikend godine – vikend Riječkog karnevala!

promo 

 Petar Fabijan/

Nakon što su maske napokon pale, navlačimo one koje obožavamo nositi – karnevalske maske i kostime, ovog puta nešto tanje i manje. Biti što želimo nikad nije bilo „lakše“, bez dodatnih slojeva odjeće plodovi mašte pretaču se u prozračne materijale i slažu u karnevalska remek djela čiju ćemo izložbu uskoro gledati na riječkom Korzu.

Niske temperature nikad nisu uspjele obuzdati uzavrelu atmosferu na Riječkom karnevalu, a ovog će puta Rijeka doslovno gorjeti i to u svakom kutku grada, jer trgovi, ulice centra pa čak i pothodnici zaživjet će u ritmu Riječkog karnevala. Rijeku očekuje karnevalska fešta kakva do sad nije viđena! U stilu svjetski poznatih festivala cijeli će grad postati kulisa događaja koji će označiti povratak velikih manifestacija te na najbolji mogući način pokazati svijetu kako maškarana tradicija u našem kraju živi cijelu godinu, a svi karnevalisti će se složiti - Riječki karneval je način života.

Od 17. – 19. lipnja Rijeka će upriličiti spektakl za sva osjetila s nastupima uživo, poznatim domaćim i stranim glazbenicima i DJ-evima, posebnim efektima i bojama karnevala na svakom koraku, a glavni će akteri, karnevalske grupe, prodefilirati gradom 18. lipnja u 17 sati!

Iznimno ove godine gosti i posjetitelji ujutro će moći potražiti osvježenje na jednoj od riječkih plaža dok će popodneva i večeri biti rezervirani za ludi provod koji će trajati do i ne baš ranih jutarnjih sati. Osim 10-tak lokacija na kojima će se odvijati karnevalski programi, mnogi će se ugostitelji priključiti manifestaciji te prirediti originalne zabave u svojim lokalima i na terasama širom grada, a radno će im vrijeme na dan povorke biti bez ograničenja.

Izvanredni ljetni Riječki karneval jedinstvena je prilika za odličan provod za sve turiste koji odluče posjetiti Rijeku u ovom terminu i za sve one koji će se naći u obližnjim destinacijama, ali i duž cijelog Jadrana jer bit će to vikend za pamćenje za koji se isplati „potegnuti“.

Jedinstvena je to prilika i za sve one koji u zimsko vrijeme ne mogu posjetiti Rijeku, a oduvijek su željeli biti dijelom manifestacije koju je i Sunday Times proglasio jednom od najegzotičnijih na svijetu. Ovo će izdanje zaista biti egzotično u svakom pogledu, a spojit će ljeto, karnevalske grupe i publiku iz cijelog svijeta koja će na najzabavniji način upoznati našu tradiciju i kulturu uz višednevnu zabavu na otvorenom.

Jedno je sigurno, karnevalisti su spremni prirediti neponovljivo iskustvo Riječkog karnevala u ljetnom terminu, najbolju moguću pozivnicu na sljedeće izdanje koje će se tradicionalno održati na zimu, a za koje se već sada predviđa da će biti jače i luđe nego ikad, nakon dva izdanja bez karnevalskog druženja „uživo“.

image

promo

Sve će početi u petak, 17.6. od jutra s Maškaranom jotom te navečer Humanitarnim karnevalskog Gala Party-em kojim će organizatori poželjeti dobrodošlicu svojim gostima te nas svečano, u raskošnim kostimima, uvesti u najluđi karnevalski dan. Zabava na Gatu Karoline Riječke uz Šajetu i Gazde nastavit će se do dugo u noć.

Na dan Karnevalske povorke zabava je organizirana na čak 6 gradskih lokacija. Prva, Gat Karoline Riječke - tradicionalno mjesto okupljanja maškara prije povorke, već će u podne početi s glazbom koja će se nastaviti kroz cijeli dan i noć, a ekipu će zabavljati Koktelsi i Grooversi. Party-ji sa zavidnim lineup-ovima sastavljenim od domaćih i stranih DJ-eva popodne će krenuti i na Titovom i Koblerovom trgu te u prostoru Tarsatičkog Principija, a u večernjim satima nakon povorke pridružit će im se pothodnik Ulica Vatroslava Lisinskog i Uljarske ulice i zabava na Korzu gdje će nastupiti D'beni band.

U nedjelju će po uzoru na karnevalske balove prošlog stoljeća priču zaokružiti Noć Krinolina na brodu Marina koji će i odjaviti ovogodišnji Riječki karneval.

Ne propustite izvanredno izdanje Riječkog karnevala jer luda je zabava zagarantirana! Vidimo se u Rijeci!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:51