NE PROPUSTITE

Ne propustite pogledati uživo online energetsku konferenciju „Upravljanje zelenom tranzicijom “ 26. siječnja na portalu jutarnji.hr.

energetska konferencija
 Energetska Konferencija

Jutarnji list organizira digitalnu energetsku konferenciju “Upravljanje zelenom tranzicijom” koja će se održati 26. siječnja 2021. od 10 do 13.30 sati. Konferencija je posvećena provedbi Europskog zelenog plana i ostalih programa koji čine najvažniju političku inicijativu Europske komisije, a koja je usred pandemije koronavirusom dodatno dinamizirala procese energetske tranzicije. Stoga, ako je dosad i bilo sumnji oko toga hoće li se u Hrvatskoj dogoditi energetska tranzicija, sad je jedina dvojba o tome koliko će se brzo ona odvijati i na koji način. U tom procesu Hrvatska je preuzela nove, ambicioznije obveze po pitanju smanjenja štetnih emisija, te konzekventnih investicija koje su potrebne da bi se to ostvarilo. Kako te obveze ispuniti, kako realizirati sve prilike koje se u smislu investicija domaćoj energetici nude kroz europsko financiranje, te kako osigurati da te investicije na koncu rezultiraju koristima za krajnjeg potrošača i ekonomiju općenito – pitanje su na koja će odgovore ponuditi ključni sudionici hrvatskog energetskog sektora od predstavnika industrije do državnih institucija.

Uvodno će nam se obratiti predsjednik Vlade RH Andrej Plenković; Frane Barbarić, predsjednik Uprave HEP-a dok će uvodno izlaganje održati posebna gošća Kadri Simson, povjerenica Europske komisije za energetiku.

U prvoj panel diskusiji „Tržišta u zelenoj tranziciji“ sudjelovat će dr. sc. Tomislav Ćorić, ministar gospodarstva i održivog razvoja; dr. sc. Tomislav Plavšić, predsjednik Uprave HOPS-a; Sabina Škrtić, članica Uprave ENNA grupe; Hrvoje Glavaš, direktor Strateškog poslovanja i javnih poslova Ine; i Mislav Slade-Šilović, voditelj usluga poslovnog savjetovanja PwC-a Hrvatska i u sektoru energetike u JIE. U drugoj panel diskusiji „Investicije u zelenoj tranziciji“ panelisti su Tonći Panza, potpredsjednik zajednice OIE pri Hrvatskoj gospodarskoj komori; Marijan Krpan, predsjednik Uprave AZU-a; Stjepan Talan, predsjednik Uprave i vlasnik Solvisa; Ivica Jakić, predsjednik Udruge H2; i Branko Radošević, direktor Crodux energetike. Oba panela će moderirati Marko Biočina, glavni urednik gospodarstva Hanza Media grupe

Ne propustite pogledati uživo online energetsku konferenciju „Upravljanje zelenom tranzicijom “ 26. siječnja na portalu jutarnji.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:44