Nevjerojatna borba poduzetnice s multiplom sklerozom

Nutty BARica
 SPAR

Maja Fertalić je, predstavljajući svoje snack pločice Nutty BARica u trećoj epizodi druge sezone društveno odgovornog projekta “Startaj Hrvatska”, pokazala koliko je važno ne odustajati od svojih snova. Naime, na proizvodnju ovih ručno rađenih pločica odvažila se vođena osobnim razlozima, a sportski duh joj je pomogao u svladavanju svake prepreke.

Nakon dijagnoze multiple skleroze, odlučila se na veliku promjenu načina života koja je podrazumijevala izbacivanje glutena, šećera i mliječnih proizvoda iz prehrane. S obzirom na to da joj je tada izbor grickalica postao sužen, sinula joj je ideja o prirodnim snack pločicama napravljenima od najkvalitetnijih sastojaka.

image
Nutty BARica
SPAR

Nutty BARice, stoga su, izrađene bez kompromisa, s najvećom pažnjom i ljubavlju jer ih je Maja spravljala prvenstveno za sebe, kao rješenje zdravstvenog problema. Riječ je o proizvodu koji se radi ručno, med i lješnjaci dolaze s lokalnih OPG-ova, a proizvod nosi certifikat „Živjeti zdravo“. Pripremaju se od jednostavnih sastojaka, imaju posebnu teksturu i okus, a uz visoki udio orašastih plodova bogat su izvor kvalitetnih proteina. Dolaze u tri okusa: Original s kikiriki maslacem, orašastim voćem i medom, Chiarin tanjurić koji sadrži badem, kikiriki maslac, marelice i datulje, te Vegan pločica bez sastojaka životinjskog porijekla koja umjesto meda sadrži agavin sirup.

image
Nutty BARica
SPAR

Nutty BARice oduševile su Majine prijateljice, među kojima je jedna od njih naručila odmah dva, tri paketa. Nakon što su se tako jako svidjele krugu najbližih ljudi, Maja je shvatila da ima odličan proizvod koji želi ponuditi širem tržištu.

Ostvarenju svog sna približila se prijavom u društveno odgovorni projekt „Startaj Hrvatska“ u sklopu kojeg je SPAR od nje naručio ukupno 15 tisuća komada Nutty BARica. Kako bi proizvodnja Nutty BARica stasala u pravu proizvodnju koja zadovoljava stroge uvjete plasmana na police velikog trgovačkog lanca bilo je potrebno napraviti brojne promjene - sve prostorije u proizvodnom pogonu trebalo je označiti, nabaviti prave strojeve i ormariće, položiti higijenski minimum, predati HACCP studiju. No, uz pomoć stručnog tima kompanije SPAR, ali i s jasnom vizijom i vječnim optimizmom Maja je uspješno svladala i taj izazov.

image
Nutty BARica
SPAR

Nutty BARice moguće je pronaći na posebnim “plavim policama” u svim INTERSPAR hipermarketima i odabranim SPAR supermarketima diljem Hrvatske. Uz Maju, životne i poduzetničke priče još sedmero kandidata koji su dobili jedinstvenu priliku za ostvarenje svojih poduzetničkih snova gledatelji mogu pratiti kroz projekt “Startaj Hrvatska'' u dinamičnim emisijama na Novoj TV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:58