Novi #1 na američkom box officeu napokon je stigao i u domaća kina

Nastavak filmske franšize koju smo čekali preko 30 godina

Phoebe (Mckenna Grace) and Podcast (Logan Kim, left) fire a proton pack for the first time in Columbia Pictures' GHOSTBUSTERSAFTERLIFE.

 Courtesy Of Sony Pictures

Svim generacijama ljubitelja filma legendarni serijal „Istjerivači duhova“ predstavlja sinonim dobre komedije i vrhunske zabave. Od 25. studenog na repertoar kino dvorana u Hrvatskoj stiže novi nastavak kultnog serijala „Istjerivači duhova: Naslijeđe“ koji je proteklog vikenda pokorio američke kino blagajne sa zaradom od 44 milijuna dolara dok je otvaranjem u ostatku svijeta ostvario total od preko 60 milijuna dolara.

Originalni film serijala sa tada i dan danas velikim komičarima Danom Aykroydom, Billom Murrayjem, Sigourney Weaver, Haroldom Ramisom i Erniem Hudsonom snimljen je daleke 1984. g. i postao je planetarni blockbuster preko noći. Riječ je bila o komediji s najvećom zaradom na kino blagajnama do tada s američkim totalom od tada nevjerovatnih 234 milijuna dolara te nije iznenađujuće da je 1989. g. uslijedio nastavak koji je ponovno okupio sve glumce iz originala i ostvario približno jednak komercijalni uspjeh.

image

Mr. Gary Grooberson (Paul Rudd) and Phoebe (Mckenna Grace) in Columbia Pictures' GHOSTBUSTERSAFTERLIFE.

Kimberly French

S vremenom prva dva filma i sve vezano uz njih (skafanderi, auto Ecto-1, zamke za duhove, tzv. proton packovi…) stekla su kultni status te i desetljećima nakon Istjerivači duhova imaju istaknuto mjesto u pop kulturi, a jako popularna ostala je i istoimena pjesma iz filma uz dobro poznati refren “Who you gonna call? Ghostbusters!”

U novom poglavlju koje se događa u originalnom „Ghostbusters“ svijetu radnja kreće kada samohrana majka i njeno dvoje djece stignu u mali grad, gdje počinju otkrivati svoju vezu s izvornim istjerivačima duhova i tajnom ostavštinom koju je njihov djed ostavio iza sebe.

image

Trevor (Finn Wolfhard), Phoebe (Mckenna Grace) and Podcast (Logan Kim) in Columbia Pictures' GHOSTBUSTERS: AFTERLIFE.

Kimberley French

Ivan Reitman, reditelj prva dva filma ovaj put je u ulozi producenta, a redateljsku palicu preuzeo je njegov sin Jason Reitman (Juno, Ni na nebu, ni na zemlji). U jednoj od glavnih uloga gledamo Paula Rudda (Ant-Man, serija Prijatelji), inače nedavno proglašenog najseksi muškarcem godine prema magazinu People. U ostalim ulogama tu su Finn Wolfhard (serija Stranger Things), Carrie Coon (Nestala, serija Fargo) te mlada Mckenna Grace kao Phoebe, unuka dr. Egona Spenglera kojeg je u originalima iz 80-ih tumačio Harold Ramis.

image

The Mini-Pufts in Columbia Pictures' GHOSTBUSTERSAFTERLIFE.

Courtesy Of Sony Pictures

Istjerivači duhova: Naslijeđe – od 25.11. u svim kinima i IMAX-u

I u 4D-u!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2022 13:06