NE PROPUSTITE

Novi broj časopisa D&D Vrt na kioscima od 1. kolovoza!

Donosimo niz savjeta za uzgoj bilja i održavanje okućnice te vas vodimo kroz sve vrtlarske aktivnosti u nadolazećim mjesecima

Novi D&D VRT na kioscima od 1. 8.

Ljeto je na vrhuncu, što znači da se iz svojih vrtova vraćamo s košarama punih plodova. Ipak, još je mnogo radova koje treba obaviti.

Novi broj časopisa D&D Vrt na kioske izlazi 1. kolovoza, a na čak 92 stranice donosi niz praktičnih savjeta za uzgoj bilja i održavanje okućnice, vodi vas kroz sve vrtlarske aktivnosti u nadolazećim mjesecima te vas inspirira za kreiranje vlastite oaze na otvorenom.

Naslovnicu novog broja krasi bajkovit vrt poznatog umjetnika i cvjećara Saše Šekoranje u Istri, a oduševili smo se i skrivenim vrtom u centru Siska, s pomno osmišljenim zonama, zelenim zidom iza kojeg se krije povrtnjak, krovnim vrtom sa sukulentima, kutkom za meditaciju okruženim bambusom... Nedaleko od Siska pronašli smo i kućice na stablu namijenjene robinzonskom smještaju.

S obzirom na to da u većini vrtova upravo raste mnogima omiljena povrtna kultura u koju pripadaju bundeve, tikve i tikvice, posvetili smo se toj temi te doznali sve o povijesti, vrstama, uzgoju i čuvanju ovih zdravih i ukusnih mesnatih plodova nakon berbe kako bismo u njima uživali i tijekom jeseni. Sezona je i rajčica, koje su se ovaj put našle u glavnoj ulozi naše rubrike Kuhaona.

Za sve one koji tek razmišljaju o vrtlarstvu, tu je i tema koja donosi prednosti, mane i izazove triju načina uzgoja: u klasičnom povrtnjaku, stakleniku i na povišenim gredicama. Na temelju iskustva naše suradnice možete doznati koji bi uzgoj vama najbolje odgovarao kako biste već iduće godine sami sadili i uživali u vlastitom uzgojenom voću i povrću.

Posjetili smo majstoricu bonsaija kod Splita, plantažu borovnica blizu Zagreba, ali i čuvenu udrugu za čuvanje sjemena u Irskoj. Također, naši suradnici pokazuju kako izraditi strašilo i ekološke tegle te posaditi cvijeće uz pomoć - gela iz dječje pelene.

Novi D&D Vrt čitajte od 1. kolovoza, a prethodni broj možete prelistati ovdje:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2023 00:37