NE PROPUSTITE

Novi broj časopisa D&D Vrt od 2. svibnja na kioscima!

Na više od 90 stranica donosimo vam aktualne teme o vrtlarenju, a posvetili smo se i pčelarstvu te doznali sve blagodati pčelinjih proizvoda

Novi D&D VRT

Proljeće nam donosi i novi broj magazina D&D VRT koji je na kioscima od 2. svibnja, a pripremili smo više od 90 stranica zanimljivih i aktualnih tema. Svi oni koji uživaju u višim temperaturama i boravku vani napokon su došli na svoje, a za vrtlare i sve one koji bi se tako htjeli zvati ovo je najposebnije vrijeme u godini.


Zdrava namirnica


Ovo je vrijeme prepuno nade dok gledamo kako svijet prirode polako ponovo oživljava. Temperature su iz dana u dan sve veće, sve se zeleni, cvate i buja te nema boljeg vremena u godini za početi radove u vrtu i uživati u trudu svih prijašnjih godina. Zato smo vam u ovom broju D&D Vrta pripremili pregršt poučnih tema koje će vas potaknuti da zavrnete rukave i malo eksperimentirate s nekim novim metodama vrtlarenja ili, pak, zaštitite svoj vrt od divljih životinja i kućnih ljubimaca. Pozabavili smo se i velikom temom najdražeg nam zrna - graha. Riječ je o biljci koja je čovječanstvu poznata od davnih vremena zbog obilnog uroda sjemenki, a i danas je tražena povrtna kultura. Ivan Juratek vam ovaj put donosi sve o uzgoju graha zrnaša. Pčele su glavna potpora našeg ekosustava. Više od 80% autohtonih cvjetnica ovisi o njihovu oprašivanju. Bez tog unakrsnog oprašivanja većina biljaka ne bi imala plodove i sjemenke. Cijeli naš krajolik, naša prehrana i budućnost biljnog i životinjskog svijeta bili bi ugroženi, stoga smo se posvetili velikom istraživanju uzgoja pčela i blagodatima njihovih proizvoda. Također smo posjetili stan poznatog gastroblogera gdje vladaju okusi, mirisi i boje Azije, a u Puli smo svratili do Sandre Županić Benčić. Njezin raskošni vrt oduševljava i raznim agavama, aloe verom, ribnjakom i vanjskim akvaterarijem te detaljima koje je sama izrađivala, kao što je moon gate, element poznat u japanskoj i kineskoj tradiciji.


Stalak za alat


I u ovom broju imamo jako puno praktičnih "uradi sam" projekata koji će vas naučiti kako napraviti stalak za alat od recikliranog materijala, uvijek prijeko potrebne vrećice za sjeme, te kako obnoviti stare gredice.


Novi broj magazina D&D VRT čitajte od ponedjeljka 2. svibnja!

----

Prethodni broj magazina D&D Vrt u digitalnom izdanju prelistajte ovdje:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. svibanj 2023 05:45