NE PROPUSTITE

Novi broj Like!Putovanja: ideje za izlete, priče iz Katra i Kazahstana i detaljan vodič za Camino de Santiago

Novi broj Like! Putovanja

Svjetsko nogometno prvenstvo počinje za mjesec dana, a već je dugo jasno da će po mnogočemu biti drukčije od dosadašnjih. Prvenstveno zato što je zemlja u kojoj se održava drukčija od većine iz kojih dolaze navijači!

Zato vam u novom broju magazina Like! Putovanja predstavljamo Katar, jednu od najbogatijih država svijeta, njegove znamenitosti, posebnosti, običaje, a provjerili smo i kako organizirati put na jednu od utakmica hrvatske reprezentacije.

Novi broj Like! Putovanja donosi i detaljan vodič za francusku rutu najpoznatijeg hodočasničkog puta dugog 800 kilometara. Bloger Ivan Bengeri ovog je ljeta prehodao Camino de Santiago po drugi put i podijelio s nama savjete za planiranje, prtljagu, troškove... Ispričao nam je i po čemu je to putovanje drugačije od svih drugih i zašto se baš na njemu nerijetko sklapaju prijateljstva za cijeli život.

Nešto potpuno drukčije otkrili smo i u Astani, glavnom gradu Kazahstana koji nazivaju i gradom kontrasta, ali i „kombinacijom Kafke i Orwella”. Monumentalne zgrade i spomenici, shopping centar s umjetnom plažom na koju je donesen pijesak s Maldiva, ali i jako, jako hladno vrijeme. Toliko hladno da zimi vlasti na neko vrijeme zabranjuju izlazak iz kuća kako bi spriječile stradavanje od nesreća i smrzavanja!

Da ne bude sve u ovom broju daleko, neobično i drukčije pobrinule su se naše popularne preporuke izleta po Hrvatskoj. Istražili smo Slavoniju, ruralnu destinaciju godine, pronašli simpatičnu privatnu zbirku u istarskom Žminju, provozali se Banovinom u punoj sezoni kestena i istražili inovativne posjetiteljske centre Međimurja.

Novi broj Like! Putovanja potražite 23. listopada na kioscima uz Nedjeljni Jutarnji, a cijelog se mjeseca družimo na webu, Facebooku i Instagramu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:00