NE PROPUSTITE

Novi broj magazina D&D: Uživajte u čarobnom svijetu dizajna interijera i trendova

Novi broj D&D

Drevne civilizacije preživljavale su s resursima koje su ih okruživali, a održivo stanovanje bilo im je prva i jedina dostupna opcija. Industrijska revolucija i industrijska urbanizacija promijenili su društvenu zajednicu u cijelosti, ali su istodobno ostavili negativne posljedice na okoliš i klimatske promijene te dovele do nestašice resursa.

- Planet se počinje opasno žaliti na vlastito zdravlje - slikovito je opisala Snježana Turalija, vlasnica poslovnog subjekta GREENiKA, koja nam je pojasnila što podrazumijeva zelena, održiva gradnja. Upravo tom temom bavimo se u novom broju časopisa D&D koji se na kiocima može kupiti ove nedjelje 20. studenoga.

Naime, građevinska industrija kao najveći zagađivač mora se prilagoditi novoj stvarnosti te postati zelenija, održivija i zdravija. Odgovornost je i na pojedincu. Sve je veći broj ljudi u Hrvatskoj koji su već prihvatili trend ekološke osviještenosti te počeli mijenjati svoje živote navike ne bi li njihov utjecaj na okoliš bio manji, a to podrazumijeva i gradnju svojih domova ekološkim, prirodnim materijalima.

Našu naslovnicu krasi kuća sagrađena od slame u Osijeku, a donosimo i kuću od gline u blizini Topuskog te jednu od gabiona u Istri! Njihovi vlasnici ispričali su nam sve o svojim hrabrim pothvatima te životu u zdravijem, sigurnijem i ekonomski isplativijem prostoru, koji ujedno smanjuje negativan utjecaj na okoliš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. veljača 2024 20:55