NE PROPUSTITE

Novi broj magazina Svijet kulture na kioscima je 14. kolovoza uz Nedjeljni Jutarnji

Novi broj Svijeta kulture

Na naslovnici kolovoškog broja Svijeta kulture je najveća pop zvijezda današnjice Beyoncé koja sa svojim novim albumom Renaissance na plesne podije ponovno vraća house.

U novom broju donosimo i priča o ocu i sinu slikaru – Ivi i Danku Friščiću, intervju s Goranom Sergejom Pristašom o zagrebačkoj kulturnoj politici, Goran Vojnović govori o svom nastavku romana Čefuri raus!, portretiramo Lalu Raščić i Vatroslava Kuliša... Uspjeli smo, unatoč špici ljeta, razgovarati s mnogo zanimljivih kulturnih protagonista i umjetnika.

Na naslovnici Kritičara je Pier Paolo Pasolini, umjetnik koji nas ne prestaje fascinirati i o čijem romanu Teorem, prvi put prevedenom na hrvatski, piše Jurica Pavičić dok se Jadranka Pintarić bavi Miroslavom Krležom i knjigom Hiljadu devesto šezdesete. Fragmenti dnevnika. Dragaš je preslušao novi, odlični album Jacka Whitea a Polimac piše o švedskom špijunskom trileru Dječak s neba kao i o novom filmu Brada Pitta Brzina metka.

Kao dar čitateljima donosimo ulomak iz romana austrijske književnice Gertrauede Klemm Hippocampus.

Ne propustite novi broj Svijeta kulture 14. kolovoza uz Nedjeljni Jutarnji, a u četvrtak 18. kolovoza i specijalno izdanje Kratke priče, zbirku 11 priča najboljih autora Jutarnjeg, idealno štivo za kraj ljeta.

Prethodni broj Svijeta kulture možete prelistati ovdje:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 07:55