Promo

Novi ciklus projekta OTP Zaokruži za pomoć dječjim odjelima hrvatskih bolnica

2021. se nastavlja jedan od najvećih donacijskih programa za javno-zdravstvene institucije – OTP Zaokruži
Mastercard promo
 Damir Zizic

OTP banka i Mastercard uručili prve donacije bolnicama u Šibeniku i Zagrebu; ove godine pomoć ide KBC-u Split i Klaićevoj

U nešto više od dva mjeseca, donacijski program koji su pokrenule OTP banka i Mastercard okupio je oko 12.000 građana koji su zaokružili za bolje sutra. Zahvaljujući njima i inicijalnoj donaciji od milijun kuna, prošlu godinu koju mnogi od nas žele izbrisati, OTP banka i Mastercard zaokružili su donirajući 527 tisuća kuna po bolnici te tako pomogli malim bolesnicima te bolničkom osoblju Odjelu pedijatrije šibenske bolnice i Zavodu za neonatologiju KBC-a Zagreb. Šibenčani donacijom planiraju nabavku ultrazvuka za pedijatrijsku dijagnostiku, dok će se u Zagrebu sredstva rasporediti za dodatne napredne monitore za praćenje stanja cirkulacije i disanja djeteta.

Pokrenut s ciljem pomoći javno-zdravstvenim institucijama da učinkovitije odgovore na sve izazove s kojima se suočavaju naši najmanji pacijenti, projekt se nastavlja i ove godine. Program koji ima samo jedan cilj – kroz kvalitetniju dijagnostiku omogućiti što adekvatniju skrb najmlađima i tako olakšati njihov boravak u bolnici tijekom dijagnostičkih pregleda – poziva sve nove donatore da plaćajući svojim Mastercard® karticama zaokružuju iznose na računima te tako pomognu u nabavci prijeko potrebne opreme za klinike za dječje bolesti u dva najveća hrvatska grada, Splitu i Zagrebu.

image
Mastercard promo

Da se Zagreb i Split vole potvrđuje ovogodišnja priča programa OTP Zaokruži, a to ne sakriva ni Predstojnik Klinike za dječje bolesti KBC-a Split prof. prim. dr. sc. Veselin Škrabić koji je u povodu ovogodišnjeg predstavljanja novog ciklusa programa izjavio: „Počašćen sam što je OTP banka odabrala našu Kliniku za sljedeći ciklus donacija te što su prepoznati naši napori da djeci koju liječimo u našoj ustanovi omogućimo što kvalitetniju njegu i dijagnostiku. Upravo uz pomoć najmodernijih medicinskih aparata možemo znatno unaprijediti i ubrzati dijagnostičke procese i time skratiti boravak djeci u bolnici. Jedan od takvih uređaja zasigurno je vrijedan ultrazvučni aparat koji će svoju primjenu naći u pedijatrijskoj kardiologiji, a koji ćemo nabaviti zahvaljujući svim donatorima koji zaokružuju za ovaj hvalevrijedan cilj. Zahvaljujem OTP banci i Mastercardu na pokretanju ovog hvalevrijednog projekta te posebno hvala svim građanima koji su se uključili u ovu akciju.“

Kao i lani, i ove godine princip je vrlo jednostavan. Prilikom svake kupnje Mastercard karticama OTP banke na prodajnim mjestima diljem Hrvatske, svoju kupovinu zaokružite na veći iznos. Drugim riječima, iznos od 90 lipa, zaokružite na kunu. Tako malo za sve nas, a našim najmlađima može donijeti mnogo toga. Da je zaokruživanje vrlo jednostavno potvrdilo je oko 12.000 građana koji su prošle godine u nešto više od dva mjeseca zaokruživali iznose na računima te tako malim iznosima svakodnevno doprinosili ukupnom iznosu početne donacije od milijun kuna koju su uplatili OTP banka i Mastercard.

image
Mastercard promo

„U godini koja je dodatno opteretila već opterećeni zdravstveni sustav donacije su posebno značajne u osiguranju dodatne pomoći hrabrim zdravstvenim djelatnicima u rješavanju otežanih okolnosti s kojima su suočeni u svakodnevnoj borbi s koronavirusom i posljedicama štete uslijed potresa. Tijekom cijele godine OTP banka je pomagala bolnicama diljem Hrvatske, a posebno sam ponosan što smo uspješno pokrenuli OTP Zaokruži i završili prvi ciklus donacija i za bolnice koje skrbe za naše najmlađe. Naši su klijenti prepoznali vrijednost ovog programa i na tome im zahvaljujem, a uvjeren sam da će ih se ove godine, u našem drugom ciklusu uključiti još i više“, izjavio je Balázs Békeffy, predsjednik Uprave OTP banke d.d.

O namjeni i potrebama u zagrebačkoj Klaićevoj izjasnio se ravnatelj bolnice prof.dr.sc. Goran Roić, dr. med.: „S ponosom možemo istaknuti, da unatoč izazovima uslijed okolnosti pandemije kao i značajnih oštećenja nastalih potresom, Klinika redovito i kontinuirano te vrlo odgovorno obavlja sve svoje medicinske djelatnosti, u prvom redu izuzetnim angažmanom i požrtvovnošću svojih djelatnika. U sklopu sanacije oštećenja, namjera nam je i preuređenje dosadašnjih smještajnih jedinica odjela dječje kirurgije što će u većoj mjeri kao i na kvalitetniji način, omogućiti smještaj roditelja uz dijete tijekom boravka u bolnici /“Rooming-in“/. Stoga bi velikodušnu donaciju upotrijebili upravo na preuređenje i opremanje bolesničkih soba na razinu apartmana prema visokim standardima moderne pedijatrijske medicine, što će učiniti boravak u bolnici ugodnijim i manje stresnim za naše male pacijente, ali i njihove roditelje. U ime Klinike za dječje bolesti Zagreb kao i u osobno ime iskreno zahvaljujem OTP banci d.d., kao i Mastercardu, na humanitarnom projektu i financijskoj donaciji Klinici za dječje bolesti Zagreb, na izuzetnoj društvenoj odgovornosti i senzibilitetu iskazanim na ovaj način.“

„Oko 12.000 građana koji su se prošle godine uključili u program OTP Zaokruži prepoznali su značaj pomaganja drugima, posebice u izazovnim vremenima u kojima se nalazimo. Sretna sam što i ove godine imamo priliku zaokruživati za bolje opremanje javno-zdravstvenih institucija te što ćemo pomoći dvjema hrvatskim bolnicama u nabavci nove opreme za dječje odjele. Zato koristim ovu priliku da se još jednom zahvalim svima koji su projekt podržali prošle godine, ali i izrazim uvjerenost kako ćemo, zajednički, ove godine zaokružiti još veći iznos“, istaknula je Gea Kariž, direktorica marketinga u Mastercardu.

OTP banka je prošle godine za sanaciju šteta od potresa, borbu protiv pandemije Covid-19 te opremanje dječjih odjela pomogla bolnice diljem Hrvatske s više od pet milijuna kuna.

Za više informacija o donacijskom programu OTP Zaokruži posjetite: https://www.otpbanka.hr/hr/otp-zaokruzi

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 03:34