Ne propustite

Novi D&D – Dom i dizajn 18. rujna uz Nedjeljni Jutarnji

Novi broj magazina D&D

Ove jeseni naše će domove, kažu stručnjaci, dizajneri i svi ljubitelji dizajna, obilježiti stil koji su voljele naše bake. Iako sedamdesete već neko vrijeme doživljavaju veliki povratak u interijere, svjedočimo vrhuncu tog trenda te vas pozivamo da prepoznatljive elemente tog doba hrabro unesete u svoje moderno uređene stanove i kuće. Ako niste sigurni kako to postići, svakako ove nedjelje, 18. rujna na kioscima potražite novi broj časopisa Dom&Dizajn jer je to jedna od tema kojom smo se ovaj mjesec bavili. Naime, pripremili smo šareni fotoeditorijal s prizvukom stila iz sedamdesetih.

Ovaj smo se mjesec posvetili i stepenicama u interijeru. Doznali smo gdje ih pozicionirati, od kojih ih materijala izvesti te kako ih oblikovati da postanu glavni interijerski akcent. Jer, osim primarne funkcije povezivanja etaža, ali i zadovoljavanja sigurnosnih uvjeta za korisnike, sve je važniji i estetski dojam unutarnjih stubišta. Upravo jedno spektakularno spiralno stepenište krasi i naslovnicu, a nalazi se u obiteljskoj kući iz 1960-ih godina na Jabukovcu, u sjevernom dijelu Zagreba, čiji projekt preuređivanja potpisuje arhitektonski tim iz ureda IVANIŠIN. KABASHI. ARHITEKTI.

Za sve željne inspiracije tu je i nekoliko predivnih interijera. Posjetili smo autentično obnovljenu kamenu stanciju u Istri s bazenom i krovnim vidikovcem, suvremenu vilu u Sv. Filipu i Jakovu te montažnu ladanjsku kuću američkog stila na Opatijskoj rivijeri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2023 17:34