Održan osmi Zadarhalf

Jak vjetar ali užarena i emotivna atmosfera, više od 350 profesionalnih sportaša i amatera iz 20 zemalja i sjajna turistička promocija obilježili su srednje dugi triatlon u Falkensteiner Punta Skala resortu
promo 
 Foto: Borna Subota

Ni teška staza, ni hladnije vrijeme i bura nisu bili prepreka vrhunskim triatloncima da utrče u cilj ispred Fortis Cluba – multifunkcionalnog sportskog centra nedavno otvorenog u Falkensteiner Punta Skala resortu. Osmi Zadarhalf, po mnogima jedan od najljepših srednje dugih triatlona, koji uključuje plivanje na 1900 metara, vožnju bicikla 90 kilometara i trčanje 21.2 kilometara, ispunio je sva očekivanja.

image
promo
Foto: Borna Subota

Ovogodišnji pobjednici su belgijski natjecatelj Emmanuel Lejeune s fantastičnih 3:57:24 i austrijska prvakinja Simone Kumhofer s 4:27:16. Od domaćih natjecatelja najbolje su se plasirali Sonja Škevin koja je došla druga i ostvarila izvrstan rezultat 4:43:15 i Silvije Tomac na šestom mjestu s vremenom 4:09:38.

”Ove smo godine imali brojna zvučna imena iz cijelog svijeta, uključujući i dalekih zemalja poput Guatemale, koja je također imala svoga predstavnika. Prvi put u osam godina imali smo lošije vrijeme, pa je teška utrka postala još teža, ali gotovo nitko nije odustao. Moram reći - sjajna i nezaboravna atmosfera”, rekao je Zlatko Parać, direktor utrke.

image
promo
Foto: Borna Subota

Poznati televizijski novinar i voditelj Ognjen Golubić u triatlon se zaljubio prije godinu i pol tijekom lockdowna. Od Zadarhalfa je u zadnji tren morao odustati zbog ozljede.

”Prije mjesec dana sam trebao odraditi svoj prvi Ironman, ali zbog rupture mišića lista na desnoj nozi morao samo odustati. Mislio sam da ću biti spreman za ovu utrku, ali trener je rekao da ju ipak preskočim zbog sigurnosti. Zadarhalf je sjajna utrka, vrhunski organizirana, nastavljam trenirati svaki dan i dolazim iduće godine”, izjavo je Ognjen Golubić.

image
promo
Foto: Borna Subota

Posebno emotivan trenutak bio je dolazak na cilj Sebastiena Bellina, bivšeg košarkaša teško ranjenog za vrijeme terorističkog napada u Brusselu 2016. Uz pomoć trenera Luca Van Lierdea, dvostrukog svjetskog prvaka u Ironman disciplini, postigao je gotovo nemoguće. O njegovom fascinantnom životu i pripremama za Hawaii Konu snima se dokumentarni film za koji je zainteresiran i Netflix.

image
promo
Boris Kacan/Foto: Dragan Lonić

Osim triatlona, Falkensteiner Punta Skala ovog vikenda bio je domaćin i velike završnice u kojoj smo dobili hrvatske predstavnike za ovogodišnje europsko finale Esports turnira Red Bull Flick! Gaming spektakl u Falkensteiner Fortis Clubu priredio je niz nevjerojatno zanimljivih borbi, a pobjedu je odnijele ekipa Tigrovi - Marko Mijatović i Gabrijel Šego te tako osigurala mjesto na regionalnim kvalifikacijama za glavni turnir koji se ove godine održava u Helsinkiju 20. studenog.

Rezultati utrke: https://www.live.protime.si/?fbclid=IwAR3NfQIl7qmA8JVKym0sJc2RhC1vmq35C5YFAy3_-TVAk7N045vkr4xq3i8

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:38