SHOPPING U ROKU KEKS

Online kupovina je postala sasvim uobičajena stvar, a mi vam otkrivamo još jednostavniji način plaćanja

Promo
 M_a_y_a

Danas nam je najnormalnija stvar da željeni shopping odradimo u nekoliko klikova mišem ili tapkanjem po ekranu pametnih telefona, ali jeste li se ikada zapitali kako je uopće krenula online trgovina?

Sve je započelo davne 1979. godine s pojmom ECommerce kada je Michael Aldrich spojio svoj televizor s telefonskom linijom i izumio telefonsku trgovinu. Ukratko, ECommerce označava online transakciju. Ipak, krucijalna je bila 1990. godina i trenutak kada je Tim Berners-Lee napisao prvi web preglednik (web browser), WorldWideWeb i sve ostalo je doslovno postalo povijest. Naravno da nije trebalo proći puno vremena i počele su se razvijati stranice koje su postale online trgovine, a kupovanje putem interneta polagano je postajalo sve normalnije.

image
Promo
Tevarak

Naravno, trebalo je proći neko vrijeme jer u samim povojima online trgovina taj, za to vrijeme, čudan način razmjene novaca je ljudima bio itekako sumnjiv. Sigurnost takvog načina transakcije novca bila je nešto što se nije moglo garantirati, ali uspostavom brojnih protokola, kupovanje pomoću kreditnih i debitnih kartica putem internet trgovine postalo je nešto sasvim prirodno, normalno i, najbitniji faktor, iznimno jednostavno.

Osnovna prednost online kupovine je što možete odraditi shopping u bilo kojem trenutku na bilo kojem mjestu, treba vam samo internet i mobitel ili laptop. Nema klasičnog radnog vremena fizičkih trgovina, nema gužvi i čekanja u redu, a sve se odradi u samo par minuta. Tako možete usred noći naručiti namirnice za tjedan, dok ispijate kavu ujutro možete kupiti nove tenisice koje škicate već duže vrijeme ili jednostavno platiti račune u oazi svog dnevnog boravka.

image
Promo
Pixelfit

Kao što se sve evoluira, tako je evoluirala i mogućnost online trgovine, a među pionirima jednostavnosti zasigurno je i besplatna aplikacija KEKS Pay. Jedino što trebate jest instalirati aplikaciju, unijeti (samo jednom) svoje podatke i IBAN, a nije bitno u kojoj ste banci. Kako bi uplata bez naknade drugoj osobi prošla bez problema, osoba koja vam uplaćuje novac (ili kojoj vi uplaćujete) također treba imati instaliranu aplikaciju. Pronađete se u KEKS Pay imeniku, izvršite transakciju, i to je to!

Aplikacija od sada ima novu funkcionalnost, a to je plaćanje na određenim webshopovima kao što su bazzar.hr, uzishop., shoebedo, biobio, ulaznice.hr, ali popis postaje sve veći i brojniji. Za ovakavu kupovinu uz KEKS Pay vrijedi isto pravilo. Podatke s kartice potrebno je unijeti samo jednom i to prilikom registracije. Tako nema potrebe za prepisivanjem podataka s kartice u internet trgovini, a dodatni plus je činjenica kako nema dnevnih ili mjesečnih limita od strane KEKS Paya i to se odnosi na sva prodajna mjesta. Plaćanje je moguće putem mobitela i laptopa, a ono što oduševljava jest činjenica da traje svega petnaestak sekundi.

Tako ne morate ni u jednom trenutku brinuti jeste li „prešišali“ određeni iznos, ali ne morate brinuti ni o naknadama jer kao korisnik KEKS Paya ne plaćate nikakve naknade prilikom kupovine na bilo kojem prodajnom mjestu. Aplikacija KEKS Pay također nudi najviše standarde sigurnosti zahvaljujući ugrađenim provjerama i autentifikatorima prema najvišim industrijskim standardima i direktivama Europske unije.

Ako ipak i dalje volite otići fizički u trgovinu, KEKS Pay vam i tu uskače u pomoć jer uz web shopove, trgovci mogu prihvatiti ovaj način plaćanja i na fizičkim prodajnim mjestima, primjerice u trgovinama Shoebedo i Bio&Bio. S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju i preporuke Stožera, predlažemo da čuvate svoje i zdravlje svojih najbližih i sve potrebne kupovine odradite pomoću webshopova i aplikacije KEKS Pay. Ionako je sve odrađeno u roku keks!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:24