Ora Ivanišević, Miss Universe Hrvatske 2021. putuje na svjetski izbor Miss Universe u Izrael

Marija Oblaković, Ora Ivanišević, Goran Oblaković

Ori Ivanišević, prelijepoj Dubrovkinji i Miss Universe Hrvatske 2021. preostalo je još nekoliko dana do trenutka kada će spakirati kofere i otputovati na 70. izbor Miss Universe koji će se ove godine održati u izraelskom Eilatu – gradu smještenom u pustinji na samom jugu Izrela na obali Crvenog mora, na tromeđi Egipta, Izraela i Jordana.

Orine pripreme za svjetski izbor započele su odmah nakon pobjede u Zagrebu, pa je tako nedugo nakon izbora operirala oči u Klinici Svjetlost te se riješila i leća i naočala. U posljednja dva mjeseca gotovo svakodnevno stižu novi zadaci od strane Miss Universe Organization bilo za ispunjavanje neophodnih dokumenata do snimanja raznih video segmenata potrebnih za produkciju te za društvene mreže. Međutim, ove godine nije bilo dovoljno samo pobijediti na nacionalnom izboru. Jedano od uvjeta za ulazak u Izrael u ovim pandemijskim uvjetima bilo je i obavezno cijepljenje dvijema dozama.

image

Marija Kraljević, prof.dr. Nikica Gabrić, Ora Ivanišević

- Dobili smo detaljne upute od Miss Universe Organization: sve djevojke moraju biti cijepljene dvostrukom dozom cjepiva protiv Covid-19 te čak i trećom dozom u slučaju da je do ulaska u Izrael prošlo 6 mjeseci od preboljenja ili cijepljenja drugom dozom. Ora je u drugoj polovici listopada primila svoju drugu dozu, tako da je to riješeno. Naravno, prije puta radimo PCR test, a po dolasku u Izrael slijedi novo testiranje i samoizolacija od 24 sata, dok ne stignu negativni rezultati, pojasnila je direktoria Miss Universe Hrvatske, Marija Kraljević.

Uz sve obaveze koje ima na fakultetu te za Miss Universe, Ora je inicirala i nekoliko Live Instagramy storya na temu raznih aktualnih zbivanja, što je privuklo pažnju i Miss Universe Organization te je dobila i pohvalu predsjednice Miss Universe Organization, Paule Shugart.

- Ajme, kada sam vidjela njenu poruku, nisam mogla vjerovati! Predsjednica Miss Universe Organization je pratila što smo mi pričale! Iako mi je uzelo mnogo vremena za dogovore i koordinaciju ove naše male Instagram debate jer smo željeli spojiti što više misica iz raznih dijelova svijeta, drugih kontinenata, uskladiti različite vremenske zone, pripremiti teme – ipak je vrijedilo! Zahvalna sam svim djevojkama koje su se odazvale jer smo se i mi na ovaj način bolje upoznale i kada se uskoro sretnemo uživo, to će biti kao susret starih prijateljica, rekla nam je Ora koja je na fan platformi @missuupdates bila domaćin svih debata.

Ora je redovna studentica treće godine dubrovačkog RIT-a i baš kako se i priliči budućoj menagerici, već sada planira studij magisterija, koji će odratiti u Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa (ZŠEM). Zato je vrijeme u Zagrebu iskoristila i za posjet novom kampusu, a studij na ovom prestižnom fakultetu bio joj je i glavna nagrada na izboru.

- Jako se veselim studiju na ZŠEM-u jer sam sigurna da ću uz sjajno znanje ovdje imati priliku stvoriti mnogo novih i vrijednih kontakata kako u Hrvatskoj tako i u svijetu, budući da ću sigurno iskoristiti i mogućnost odlaska na razmjenu na jedan od 150 partnerskih fakulteta u svijetu.

image

Vladimir Kraljević, Ora Ivanišević, Paško Dodić

Zanimalo nas je što će Ora spakirati u svoje kofere za Izrael.

- U Izraelu ćemo boraviti 17 dana i prvo ćemo biti smještene u Jeruzalemu, a onda ćemo 10-ak dana prije finalnog izbora otputovati u Eilat. Vrijeme u prosincu je tamo slično onome u Dubrovniku sada ujesen, tako da ću svakako spakirati dnevne i svečane haljine Bariba, cipele Baldinini i Pletix kupaće kostime, poseban poslovni komplet DeLight te kaput za hladnije večeri. Naravno posebno mjesto u koferu zauzima večernja haljina u kojoj ću se predstaviti žiriju i nju kreira Matija Vuica, dok će nacionalni kostim izraditi naša Dubrovkinja, Džemila Dilberović. Nacionalni kostim koji predstavlja naše duboko plavo more, Elafite, u potpunosti je ručno rađen, utrošeno je više od 30 dana u njegovu izradu, a poseban nakit koji ću nositi uz njega kreirala je Marina Benković, iz Ateliera Pridot iz Dubrovnika. U kofere ću spakirati i šminku na kojoj zahvaljujem Aura kozmetici koji su za mene osigurali baš sve što mi treba te vrhunske kreme Viviene Estetic budući da će koža sigurno trebati kvalitetnu hranu i odmor od cjelodnevne šminke. Budući da u Izrael ne može nositi svoju krunu Zlatarne Dodić, za sreću će ipak ponijeti tradicionalni dubrovački naki, uz osmijeh dodaje Ora.

image

Ora Ivanišević, Gimmi Baldinini, Marija Kraljević

Na kraju našeg razgovora upitali smo Oru koji bi plasman za nju bio uspjeh?

- Voljela bih ući u Top 20, a nakon toga i u Top 10, no znam da je konkurencija izuzetno jaka, ipak je tu 90-ak djevojaka i svaka od njih spremna je pobijediti.

Kako bi Ora na sve dogovorene sastanke u Zagrebu stigla na vrijeme, pobrinuli su se u Nova rentacaru koji su Ori na raspolaganje stavili jedno od svojih vozila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 16:07