Osigurajmo bolju budućnost za štićenike dječjih domova uz Zakladu „Vaša pošta“

Više od 500 djece već je dobilo novu šansu za bolji život

Zaklada Vaša Pošta

U nekoliko desetaka dječjih domova i njihovih podružnica diljem Hrvatske smještena su djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Djeca u domovima obično borave do završetka srednje škole nakon čega moraju početi samostalan život, bez potpore obitelji, bez novca i zaposlenja.

Kako vaša donacija može promijeniti život djeteta iz dječjeg doma?

Hrvatska pošta osnovala je Zakladu „Vaša pošta“ koja pomaže djeci upravo u tom ključnom trenutku, kada počinju tzv. odrasli život. Tijekom djetetova boravka u domu Zaklada nalazi donatora koji uplaćuje policu životnog osiguranja u vrijednosti 6000 eura. Polica se isplaćuje prilikom napuštanja dječjeg doma te tako mlade osobe u prve dvije godine samostalnog života imaju pokrivene troškove osnovne egzistencije što im osigurava temelj za realizaciju vlastitih životnih želja.

image

Zaklada Vaša pošta

Vrijednost Zaklade nije samo u polici životnog osiguranja. Zaklada djeci daje i osjećaj pripadnosti, pomaže im da dosegnu visine i pokazuje im da postoje ljudi kojima je stalo do njih i koji su spremni pomoći. Donatori koji uplaćuju policu imaju priliku i upoznati djecu koju osiguravaju, a ta pomoć često se i nastavlja izvan okvira police jer dio štićenika nalazi posao upravo kod svojih donatora. Tako su neki štićenici nakon izlaska iz doma našli posao u Hrvatskoj pošti u kojoj rade već dugi niz godina.

U 12 godina djelovanja Zaklada „Vaša pošta“ uručila je više od 500 polica životnog osiguranja i donirala ukupno tri milijuna eura u suradnji s 20 dječjih domova čime je postala sinonim za trajnu i sigurnu pomoć djeci i mladima iz sustava socijalne skrbi.

I vi možete pomoći djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi! Podržite Zakladu „Vaša pošta“ donacijom i pomozite nam u stvaranju boljeg svijeta u kojem svako dijete ima priliku izgraditi vlastitu budućnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:41