Osvrt jedne klasično uplašene mame budućeg studenta

 ZŠEM

Bliži se kraj pisanja državnih matura, a nervoza oko upisa na fakultet sigurno nije lak zadatak za roditelje i odgojitelje kao ni za same buduće studente. Donosimo vam priču diplomirane pravnice s odvjetničkim uredom u centru Zagreba koja je svog sina odlučila upisati na studij Poslovne matematike i ekonomije na engleskom jeziku na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa.

"Prateći osobine i afinitete našeg djeteta prema dosadašnjem školovanju (završena matematička gimnazija) i pokazanim interesima, odnosno zbog prirodnih prije svega matematičkih sklonosti s naglašenom kreativnost, odlučili smo pristupiti izboru budućeg fakulteta vrlo studiozno i precizno. Analiziranjem više studija sa navedenim programima, savjetovali se sa bliskim kućnim prijateljem koji je vrstan stručnjak u bankarskom i poslovnom svijetu, te s njegovom posebnom preporukom nakon što je dobro proučio i upoznao se s studijskim programima ZŠEM-a te da je upravo ZŠEM sigurno najbolji izbor i odlična prilika koja se pruža našem sinu jer da je on imao takav program prije trideset godina ovdje u Hrvatskoj ne bi otišao studirati ekonomiju u Rim." - naglašava Svjetlana Novosel Radić.

Preddiplomski studij Poslovne matematike i ekonomije priprema studente za uspješnu poslovnu karijeru u današnjem globaliziranom svijetu. Studij je osmišljen u suradnji s najboljim hrvatskim i inozemnim stručnjacima sa zavidnim poslovnim i akademskim karijerama. Uz intenzivno korištenje informacijske tehnologije i postojećih softvera, studenti usvajaju teorijska znanja koja osiguravaju poslovno – ekonomsko – matematičko – kvantitativnu podlogu za uspješan rad u Hrvatskoj, Europi i ostatku svijeta. Studente se priprema za rad u bankama, osiguravajućim društvima i drugim financijskim institucijama, administraciji, proizvodnim, distribucijskim, logističkim, telekomunikacijskim, softverskim i ostalim poduzećima.

"Kako smo suprug i ja po zanimanju odvjetnici, te nam je područje ekonomije potpuna nepoznanica, odlučili smo ZŠEM posjetiti gdje smo s posebnim zanimanjem sudjelovali na prezentiranju studijskih programa te nam je suradnica u marketingu vrlo uspješno i profesionalno uspjela približiti taj svijet brojki koji je također i vrlo kreativan. Također, prisustvovali smo Student Future Dayu što je sajam karijera i poslova u organizaciji ZŠEM-a gdje se studenti iz prve ruke povezuju s poslovnom zajednicom. Posebno naglašavam pohvale Vašoj mladoj suradnici i profesorima koji su također ostavili odličan dojam o tome da su stvarno vrlo stručni i profesionalni." - naglašava Svjetlana.

image
ZŠEM

Studenti uče od svjetskih lidera, stručnjaka iz industrije, vrhunskih akademika i poslovnih profesionalaca koji ih formiraju u lidere sposobne za rješavanje najsloženijih izazova. Intenzivnim korištenjem informacijskih tehnologija i softvera studenti usvajaju teorijska znanja, uče samostalno programirati matematičke algoritme za rješavanje problema u poslovnoj praksi te na taj način produbljuju svoja znanja u smjeru financijske matematike i optimizacije.

"Sjaj u očima našeg sina je sve govorio i odmah smo znali da je naš sin već odlučio i da je bio potpuno siguran da želi baš ZŠEM, odnosno da želi postati dio vrlo uspješne priče. Veselimo se početku studiranja i vjerujemo da će se zajednička očekivanja ostvariti." - ističe gospođa Novosel Radić.

image
ZŠEM

Postanite i vi dio uspješne priče prijavom putem internetske stranice ZŠEM-a te polaganjem prijemnog ispita.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 02:30