SRCE SVAKE KUHINJE

Otkrijte što se krije iza zatvorenih vrata ovih Samsung hladnjaka

Uz to što jedemo, potrebno je voditi računa o tome gdje i kako čuvamo namirnice
 Samsung

Kada pričamo o svakodnevnom životu možemo reći da su se navike ljudi u zadnjih 20-ak godina drastično promijenile. Osim manjka slobodnog vremena s kojim smo svi suočeni, u zadnjih nekoliko godina snažan naglasak stavljen je i na našu prehranu. Koliko ste puta do sada čuli izreku „ono si što jedeš“? Ova izreka doslovno znači da ono što pojedemo postaje dio nas, odnosno hranjive tvari iz namirnica postaju dio naših stanica. Uz to što jedemo, potrebno je voditi računa o tome gdje i kako čuvamo namirnice jer o tome također ovisi i kvaliteta namirnica.

image
Samsung

Srce svake kuhinje

Najvažnije mjesto za pohranu svježih namirnica postao je hladnjak, za koji možemo reći da je srce svake kuhinje. Iako ga često percipiramo kao samo još jedan kuhinjski aparat kojeg moramo imati, hladnjak je postao nešto bez čega ne možemo ni zamisliti život. Hladnjak brine o našim namirnicama, njihovoj svježini, ali i kvaliteti. Najveća prednost Samsung RB7300T serije hladnjaka upravo je u No Frost tehnologiji. Ova inovativna tehnologija pojačava cirkulaciju zraka kako bi u hladnjaku održala konstantnu temperaturu. Na taj način se sprječava nakupljanje leda, dok se istovremeno pročišćuju intenzivni mirisi koje proizvode hrana i namirnice u hladnjaku. No Frost tehnologija, osim što brine o kvaliteti namirnica, ima važnu ulogu u čišćenju hladnjaka, za koje najčešće nemamo dovoljno vremena.

Prostrano je novo praktično

Praktičnost, glavna karakteristika za kojom svi težimo, je neizostavni dio Samsung RB7300T serije hladnjaka. Osim No Frost tehnologije, tu je i SpaceMaxTM tehnologija koja osigurava maksimalnu iskorištenost prostora i zbog koje nikad više nećete morati brinuti hoće li vam sve namirnice stati u hladnjak. U duhu praktičnosti, tu je i vrhunska fleksibilnost pohrane za koju je zaslužna Optimal Fresh + ladica. Naime, može se koristiti kao jedna ladica, ali se također može podijeliti i u dvije zone i to s različitim temperaturama. Primjerice, lijeva strana, koja je hladnija, omogućuje da meso i riba ostanu svježi dvostruko dulje vremena, dok je desna strana Optimal Fresh + ladice pogodna za očuvanje svježine voća i povrća.

image
Samsung

Voće i povrće dulje ostaje svježe i sočno

Kada bismo morali navesti jednu karakteristiku namirnica, koju smatramo najvažnijom, definitivno bi to bila svježina. Svježe i sočne namirnice, našem su organizmu blago jer u sebi sadrže sve potrebno za pravilan rad organizma. Ponekad se čini kao pravi izazov sačuvati izvornu teksturu i okus, ali ni to više nije problem. Samsung RB7300T serija hladnjaka također sadrži i Humidity Fresh + ladicu, u kojoj je moguće na vrlo jednostavan način postaviti razinu vlage uz okretanje kontrolne tipke. Uz pomoć Humidity Fresh + ladice stvaramo pogodno okruženje za čuvanje različitog voća i povrća, koje tako dulje ostaje svježe i sočno.

Još jednu stvar koju trebate imati na umu kada brinete o svježini namirnica je pažnja da se hrana pravilno hladi. Tehnologija kao što je Twin Cooling Plus™ optimizira temperaturu i vlažnost u hladnjaku i zamrzivaču, a hranu i namirnice čuva u najboljem stanju i štiti prirodan okus i aromu bez miješanja mirisa.

Za sve koji su u potrazi za novim hladnjakom, tu je Samsung RB7300T seriji hladnjaka s kojom možete bezbrižno uživati, znajući da se sve što vam treba za pravilno čuvanje namirnica nalazi upravo iza zatvorenih vrata ovih hladnjaka. Dobro je znati da su ovih hladnjaci vrlo tihi te energetski učinkovit, s obzirom da pomaže u uštedi energije u vašem kućanstvu. Više o Samsung RB7300T seriji hladnjaka te o dostupnim modelima potražite na https://www.samsung.com/hr/refrigerators/rb7300t-spacemax/.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:35