SUPERNAMIRNICA

Otkrivamo vam zašto je cikla neokrunjena kraljica povrća i prava zaštitnica imuniteta

promo

Iako na prvi pogled izgleda neugledno, cikla spada u supernamirnice koje su izrazito pogodne za naše zdravlje. Ovo korjenasto povrće intenzivne ružičaste boje svoje benefite vuče još iz davnog doba Antike. Već tada su shvatili kako je cikla puna beta-karotena, željeza i kalija te izrazito dobro utječe na vid, ali i na poboljšanje raspoloženja. Upravo ta poveznica cikle i dobrog raspoloženja leži u velikoj količini željeza te se cikla oduvijek preporučuje kod problema s anemijom jer pomaže u transportu kisika i hranjivih tvari u raznim dijelovima tijela. Iako je po liječenju anemije postala najpoznatija, cikla dokazano donosi brojne benefite za naš organizam.

image
promo

Pomaže u smanjenju povišenog krvnog tlaka, ali i smanjenju loših kolesterola čime sprečava mogućnost srčanog i moždanog udara. Cikla umanjuje potrebu za slatkim i stoga je idealna za borbu protiv dijabetesa. Preporučuje se trudnicama jer je bogata folnom kiselinom, ali jednako tako je odlična i za osobe zrelije životne dobi jer u sebi sadrži kalcij te sprečava osteoporozu. Uz sve navedene prednosti, istraživanja su pokazala kako konzumacija cikle opskrbljuje kisikom mišiće i mozak i tako poboljšava kognitivne funkcije.

image
promo

Svi ovi razlozi zasigurno su dovoljan motiv da krenete konzumirati ovu kraljicu povrća, a u svakodnevnu konzumaciju je možete uključiti i obliku ukusnog i funkcionalnog napitka na bazi cikle. Naime, Geisterkűsse je pomno osmišljena formulacija koja će vam pomoći osnažiti imunološki sustav i organizam. U pitanju je potpuno prirodan napitak koji spaja najbolje i pomno odabrane sastojke. Baza je dakako cikla, ali i đumbir, sjemenke komorača i timijana, cvijet kamilice, prah sjemenki korijandera, kvasac, maslac od oraha, sezamovo ulje te sok limuna.

Sve što vam treba za sjajan početak dana jest dobar doručak i čaša Geisterkűsse soka i spremni ste za nove aktivnosti. Bez umora, iscrpljenosti i puni elana. Uživajte i živjeli!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:08