OFF CIKLUS: ASTOR PIAZZOLLA

Ovog petka uključite... TANGO!

Najnoviji koncert Off ciklusa donosi glazbenu posvetu argentinskom geniju - velikom i neponovljivom Ástoru Piazzolli, koji je svijetu donio corazón, amor y sangre Novoga tanga!

OFF CIKLUS: Astor Piazzolla 3. prosinca u Lisinskom

Isključite probleme te ovog petka 03.12. uključite... TANGO!

Na spomen Piazzollina imena prva asocijacija je - tango! Voljeli su ga i Rostropovič i Chick Correa i Yo Yo Ma, i kultni Gotan Project i slavna Grace Jones.

Google mu je 11. ožujka u povodu 100. rođendana posvetio svoju naslovnicu, a Zagrebačka filharmonija, ovog petka 03.12. u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski s početkom u 19:30 sati, priprema koncertni hommage tome velikom argentinskom umjetniku.

Maestro Miran Vaupotić - i sam vrsni poznavatelj Piazzollina opusa, pripremio je reprezentativni izbor iz Piazzollina opusa, a Zagrebačka filharmonija u goste dovodi našu sopranisticu Mariju Vidović te sjajnoga talijanskog bandoneonista i "Decca umjetnika" Cesarea Chiacchiarettu, koji je i sam veliki dio svoje karijere posvetio izvedbama Piazzolline veličanstvene glazbe.

Na programu su slavna tema Adios Nonino, kao i koncert za bandoneon Aconcagua, potom Oblivion iz filma Enrico IV i arija Yo soy María iz tango-operite María de Buenos Aires te Concierto de Nácar (Sedefni koncert) za 9 tango-svirača i orkestar, dok maestro Vaupotić i Zagrebački filharmoničari pripremaju i neka glazbena iznenađenja.

Ulaznice osigurajte na online servisima ulaznice.hr i eventim.hr ili na blagajni Zagrebačke filharmonije u dvorani Lisinski.

Otkrijte strast Piazzolline glazbe - dobro došli u svijet Off ciklusa!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2022 01:15