promo

Pet razloga za gurmansko putovanje Srijemom i Slavonijom

Kulen, podlijevani sir, fiš bez kosti, salenjaci, iločka vina... Bolje ne može!
promo 
 Sanja Mijac, Izvor TZ VSŽ
Kulen, podlijevani sir, fiš bez kosti, salenjaci, iločka vina... Bolje ne može!

Ok. Za predjelo definitivno kulen i nema ili! Ali ima i. Nekoliko zalogaja finog podlijevanog sira s lokalnih OPG-ova sjajno će neutralizirati pikantan i puni okus kulena. Najbolji uvod u gurmansko putovanje Srijemom i Slavonijom.

image
promo
Sanja Mijac, Izvor TZ VSŽ

Možda vam vruća krepka juha ne ide uz ljetne temperature, ali odličan fiš nećete odbiti nikada! Taman ljut koliko treba, i još bez kosti, s tjesteninom koja se topi u ustima, a baš takav pripremaju u iločkom hotelu Dunav s Michelinovom preporukom. Nekima glavno jelo, drugima tek početak bakanalija

image
promo
Sanja Mijac, Izvor TZ VSŽ

Slastica za kraj. Možda tradicionalni salenjaci? Priča se da su oni kod teta Luce u Gondoli u Sotinu najbolji!

image
promo
Sanja Mijac, Izvor TZ VSŽ

I naravno vrhunska vina Srijemskog vinogorja. Sad ćete svi pomisliti na traminac, ali ovog puta nešto posve drugačije: Buhačev Merlot Liska iz 2017. i Cabernet sauvignon iz 2016. vinarije TRS! Moćni su ti srijemski crnjaci!

image
promo
image
promo
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. prosinac 2025 01:57