Pet razloga zašto posjetiti Rovinj ovog adventa

Ovogodišnji advent u Rovinju novo je must see i be mjesto, koje morate uvrstiti u svoj kalendar putovanja za prosinac

Maistra

Rovinj se ove godine apsolutno istaknuo kao destinacija za ljetni odmor, što potvrđuje i njegovo ponovno proglašenje šampionom hrvatskog turizma, a zahvaljujući svom novom konceptu ovogodišnjeg adventa Rovinj je postao vrlo atraktivna destinacija koju valja posjetiti i u prosincu. Donosimo vam pet razloga zbog čega upravo to učiniti.

Tradicionalan, autohton i moderan advent

Po prvi put program će se odvijati na tri ključne lokacije, jedna od druge udaljene tek 10-ak minuta ugodne šetnje, koje će nuditi tri različita doživljaja adventa. Takozvani tradicionalni advent nalazi se ispred crkve sv. Eufemije, gdje su postavljene ručno izrađene jaslice u prirodnoj veličini. Druga lokacija na glavnom je gradskom trgu, gdje će se od 9.12. moći kušati autohtoni specijaliteti, sve praćeno nastupom brojnih bendova, dok će treći, moderni advent, biti na gradskoj šetnici Lungomare Plaza podno hotela Grand Park, gdje će se svakog vikenda od 10 do 17 sati moći degustirati i kupiti najbolje od Istre – sirevi, tartufi, pršut, ulje, ispijati fantastična vina i pjenušci uz najljepši pogled na Mediteranu, DJ glazbu i atraktivan zabavni program.

image

Maistra

Puno dobre glazbe

Kada kažemo da prosinac u Rovinju nudi ponešto za svakoga u smislu glazbe i zabave, onda je to uistinu tako. Od 9. prosinca na gradskom trgu svakodnevno će se održavati koncerti raznih glazbenih izvođača i DJ-a – Vatra, Le Monde, Alen Vitasović, Night Express, Opća opasnost. U novu 2023. ući će se s hitovima poznatog hrvatskog pjevača Tonyja Cetinskog i spektakularan laser show, a slavlje će se nastaviti uz legendarni rock bend Atomsko Sklonište. Za svakoga po nešto! Na Lungomare Plaza šetnici dnevnu blagdansku atmosferu vikendima će zagrijavati DJ-i te nastupi plesnih i glazbenih skupina. Cjelokupni program koncerata na otvorenom i zatvorenom kao i nastupa kazališnih skupina dostupan je na www.rovinjadvent.hr.

image

Maistra

Advent inspiriran morem i tradicijom

Glavna zvijezda ovogodišnjeg ugođaja i uređenja grada rovinjska je batana, simbol rovinjske pomorske i ribolovne tradicije, okićena svjetlećim božićnim dekoracijama koje će u moru ispred rovinjske rive čak i prvih dana 2023. privlačiti poglede posjetitelja. Koncept uređenja izrađen je u suradnji s poznatim akademskim slikarom Sašom Šekoranjom, koji je za razliku od uobičajenih prizora s puno snijega i šumom borova za ovu prigodu osmislio advent kao slavlje inspirirano morem.

image

Maistra

image

Maistra

Najmlađi će također biti oduševljeni programom

Klizalište u centru grada zasigurno će biti dodatan razlog da sa sobom povedete i svoje najmlađe članove obitelji. No osim toga, tu su razni programi i igraonice na Lungomare Plazi, tako da dok vi degustirate istarske delicije, djeca imaju svoje veselje. Ukoliko se baš za posljednji dan ove godine nađete u Rovinju, ne propustite tradicionalan doček u podne na glavnom gradskom trgu.

image

Maistra

image

Maistra

Smještaj u fantastičnim hotelima

Opušteno ispijanje kuhanog vina dok vam sunce grije obraze posebno je iskustvo blagdana. Odlučite li se ostati koji dan više i zaista uživati u blagdanskom ozračju Rovinja, otkrijte topli ugođaj uz najbolji san u udobnim hotelima Maistre, gdje ćete se osjećati kao kod kuće www.maistra.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. siječanj 2023 01:48