Plesni koraci i gastro užitak inspirativne večeri

INAPIRACIJE

 D.Brezak

Da je ples skriveni jezik duše našeg tijela, svjedočili su gosti još jednih Inspiracija, koje su se ovoga puta održale u zagrebačkom Restoran&baru Frida smještenog u lifestyle & shopping Centru Kaptol u samom središtu grada. Iako Frida asocira na slavnu Fridu Kahlo, vlasnika Igora Nikšića nadahnula je kultna pjesma Davora Gopca.

Frida se može pohvaliti i novim chefom Markom Jantolekom, koji inspiraciju crpi iz svih krajeva svijeta. Na jelovniku mladog virtuoza kuhinje nalaze samo probrane i najkvalitetnije namirnice u kojima su gosti guštali.

image

zagrebački Restoran&bar Frida

D.Brezak

Inspirativne gošće predstavile su idejne začetnice omiljenog eventa kineziologinja i osnivačica “Sport Educe” Anite Vukušić Crevar i moderatorica, sjajna i elokventna Jana Fabijanić.

Andrea Solomun iliti kuglica energije poznata po izreci: “I move, therefore I am.”

Ova profesionalna balerina, koreografkinja i pedagoginja, školu za klasični plesu završila je u Zagrebu, a usavršavala se na plesnoj akademiji u New Yorku. Pohađala je i niz stručnih usavršavanja iz područja plesnih umjetnosti, glasa, pjevanja, govora i glume u SAD-u i diljem Europe. Voditeljica je trening-studija Andrea’s Room i kreatorica programa, edukacije i franšize &Ballet koji je osmislila kako bi praksu baleta učinila pristupačnijom, fizički zdravijom i dostupnom svakome tko želi raditi istovremeno na tijelu i umu, i to na zabavan način.

image
D.Brezak

Poznata je po kreiranju personaliziranih individualnih programa, usmjerenih na svakog klijenta zasebno, a baziranih na kombinaciji treninga mobilnosti tijela, treninga vlastitom težinom i opterećenjem, kardiovaskularnog rada, power yoge, vježbi disanja, &Balleta i još mnogo toga – a sve kako bi prenijela znanje i znanstveno potvrđene alate kreirane da se njima može koristiti svaki pojedinac. Andrea zna da će svatko tko posveti tom cilju svoje vrijeme i nastavi s ustrajnim radom, podići razinu kvalitete života i postići vjerojatniju dugovječnost, jer uz smiješak poručuje: “My goal is to help you die as young as late as possible.”

Almira Osmanović istinska ikona baleta

Umjetnički put Almire Osmanović počeo je u zagrebačkom dječjem kazalištu Trešnjevka. Na balet se upisala potajno upisala jer je njezin otac smatrao da se od tog poziva ne može živjeti, no tijekom karijere Almira ga je uspješno demantirala. Baletnu edukaciju započinje u Zagrebu kod prof. Silvije Hercigonje, a usavršit će je kod Ljudmile Safranove u Akademijskoj koreografskoj školi "Agripina Vaganova" u Petrogradu. Nakon povratka iz Petrograda, postaje prvakinja Baleta Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, pleše vodeće uloge u svim baletima klasičnog, modernog i nacionalnog repertoara, te stječe titulu nacionalne prvakinje. Blistala je u Labuđem jezeru; kao Giselle; Coppelia; Pepeljuga; Trnoružica; Raimonda... u opernim predstavama: Nikola Šubić Zrinjski; Knez Igor; Aida; Orfej i Euridika, nastupala u filmovima, TV dramama i koreodramama. Odlikovana je Redom Danice Hrvatske, dobitnica Nagrada hrvatskoga glumišta za najbolje umjetničko ostvarenje, Nagrada Ana Roje - Oskar Harmoš za najbolje baletno ostvarenje i mnoge druge nagrade.

U plesačku mirovinu odlazi s 45 godina kao prva nacionalna baletna prvakinja HNK Zagreb i uspješna ravnateljica zagrebačkog Baleta tijekom Domovinskog rat. Vihore ratnih stradanja Almira Osmanović nikada neće zaboraviti, a posebice dan kad je i sama bila ranjena. Almirin životni puta bio je nadahnuće književnici Rosie Kugli u knjizi IKONE:NEUSTRAŠIVE ŽENE KOJE SU PROMIJENILE HRVATSKU.

Uz inspirativne plesne priče, gosti su uz finu večeru uživali i u okusu specifičnih nota gin Sula, bogatim platama Dukat sireva, Al Kaprone voćnim rakijama i likerima, fino rashlađenom pjenušcu Freixenet. Aloxxi Hair care, američki brend sa sjedištem u Sjevernom Hollywodu kojem je na prvom mjestu zdrava i sjajna kosa i ARUN Thai Massage darivali su inspirativne gošće i sve koji su bili sretne ruke, jer bogata tombola uvijek je veselje samo po sebi.

Bila je to još jedna večer za pamćenje obogaćena sjajnim inspirativnim gošćama, plesnim pričama i životnim mudrostima.

Autor: Rosie Kugli

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. ožujak 2023 15:59