Počinje završni party ljeta - 24. Špancirfest u Varaždinu

U petak 19. kolovoza počinje 24. varaždinski Špancirfest, najveći i najpopularniji hrvatski festival, koji već godinama slovi za najbolji način ludog oproštaja od ljeta. Festival traje punih deset dana, a već prvi vikend donosi niz programa zbog kojih je izlet u Varaždin baš odlična ideja.

promo 

VRHUNSKI KONCERTI

Na Špancirfestu se svira stalno i svugdje, a između dviju velikih i brojnih manjih pozornica ne postoji ukus koji neće biti zadovoljen.

image

promo

image

promo

Na velikoj PAN pozornici ispod bedema Starog grada festival će u petak otvoriti Letu Štuke i Pips, Chips & Videoclips. U subotu niz nastavlja obnovljena Daleka obala dok će u nedjelju na glavnoj koncertnoj pozornici nastupiti Petar Grašo, koji na Špancirfest dolazi prvi put!

image

promo

Ekskluzivna pozornica kod vile Bedeković Špancirfest otvara jednako ekskluzivnom Opernom gala večeri koja donosi probrane operne melodije u izvedbi fantastičnih solistica i solista: Lane Kos, Tamare Ivaniš, Ene Pongrac, Mattea Ivana Rašića, Marka Mimice, Jaka Mihelača, Charlesa Pachona, Davida Oštreka, Kore Pavelić, Marine Monzo i Miloša Bulajića. Jednako posebno bit će i u subotu na glazbenom spoju mora i kontinenta Tedija Spalata, Zorice Kondže i Varaždinskog tamburaškog orkestra nakon čega se u ostatku tjedna na istoj pozornici igraju sjajne kazališne predstave

image

promo

image

promo

NAJBOLJI ULIČNI UMJETNICI

Ulice Varaždina, ukrašene i uređene bit će prepune nastupa uličnih glazbenika, popularnih heroja ulica Špancirfesta, hodajućih bendova i performera. Prvog vikenda stižu impresivni bubnjari DROM, nesvakidašnji Mirror Crew, akrobati iz Duo Kaos, vatreni Las Calaveras i čarolijom Venecije inspiriran show Carillion.

Svi oni će se kretati kroz festivalske ulice prepune izlagača, kreativaca i umjetnika koji stvaraju, izlažu i nude svoja djela i proizvode u jedinstvenom šarenilu tipičnom za Špancirfest. Špancirfest misli i na klince, odnosno cijele obitelji pa program za djecu nudi izobilje kreativnosti u Parku kreative, igre u Vindilandu i adrenalinske zabave u velikom lunaparku.

SLASNA GASTRO PONUDA

Velika novost je Špancir burger festival, koji se, u suradnji sa Zagreb burger festivalom održava po prvi puta, a zasigurno će, uz bezbrojne male zalogaje po ulicama Varaždina, festivalsku ponudu restorana, Carlsberg gastro i party zonu te megahit Špancirfesta, Vinski grad, postati gastronomsko žarište festivala.

image

promo

Kad padne noć Špancirfest Varaždin pretvori u veliku party zonu. Muzike i DJ-a bit će na Kapucinskom trgu, na Retro parti zoni kod Starog grada, ali i na slavnom Stančićevom trgu i drugim mjestima povijesne jezgre Varaždina.

Vidimo se na Špancirfestu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:28