Poleti s nama na e-Foil dasci, darujemo ti e-Foil VR tečaj i vodimo te besplatno na Zagrebački Sajam Nautike

Surf shop

Naučite letjeti na E-foil dasci. Vodimo vas u školu e-Foil surfanja na Zagrebački Sajama Nautike. Surf Shop vam poklanja E-Foil Experience VR Tour, kao i besplatnu ulaznicu za Zagrebački Sajam Nautike.

image

Surf shop

E-foil preuzima titulu najpopularnijeg vodenog sporta današnjice. E-foil surfanje je najjednostavniji oblik surfanja na dasci. Tajna je u konceptu koji pruža apsolutnu jednostavnost učenja. Naime nije važno ima li valova ili ne, ima li vjetra ili ne, s obzirom da vas pogoni mali elektromotor kojeg napaja baterija ugrađena u dasku na kojoj stojite.

Sada se redaju pitanja:

  • U čemu je čarolija pa kako to radi?
  • Zašto je to jednostavnije od bilo kojeg drugog oblika surfanja?
  • Koliko dugo traje baterija na takvom čudu?
  • Koliko se dugo takva baterija puni?
  • Koliko je to praktično u transportu?
  • Kako funkcionira škola na Zagrebačkom Sajmu Nautike?
  • U čemu je čarolija surfanja na hydrofoil krilu?

Svi kažu da let iznad vode izgleda čarobno. Vjerujete nama koji letimo, zbilja je čarobno i osjećaj je super. Video govori tisuću riječi - https://youtu.be/2a5Aj5TNm-4?si=yQ9NnZ4Z2P9LiRl

image

Surf shop

Kako se to zbilja događa, u objašnjenju pomaže malo znanosti, tj. mehanika fluida u kretanju. Hydrofoil krila su slična avionskim krilima samo što u kretanju koriste svojstva sabijanja molekula vode ispod krila i razrjeđivanja iznad i tako naša daska poleti iznad površine vode. Opširnije znanstveno objašnjenje možete pronaći ovdje – https://www.surfshop.hr/hydrofoil-i-e-foil-revolucija/.

Naravno jednom kada surfamo na krilu otpori su neznatni u usporedbi s daskom i iskoristivost energije je optimalna.

  • Zašto svi kažu da je to najjednostavniji oblik surfanja na dasci?
  1. Stabilan pogon

Za razliku od vjetra i valova, elektromotor vam pruža izuzetno stabilan izvor snage i pogon je miran i ujednačen.

  1. Lagana kontrola brzine

Brzinu kretanja kontrolirate daljinskim upravljačem u ruci i to funkcionira vrlo mirno i uglađeno.

  1. Laka kontrola balansa i skretanja

U prosjeku na brzini od 3-5 km/h ustajete s koljena i uspravljate se na dasci, važno je da vam razmak između stopala ne bude pre širok, već otprilike u širini ramena. Na 10-12 km/h hydrofoil će vas podići iznad vode i vi će te laganim pomicanjem kukova i premještanjem težine naprijed nazad po uzdužnoj osi daske balansirati i održavati dasku u ravnom položaju. Skretanje je pak prebacivanje malo težišta u kukovima po poprečnoj osi daske.

  1. Većina nauči za 30-tak minuta

Naše iskustvo u V-Sport Surfmania centru je da većina polaznika škole nauči nakon 30-tak minuta na vodi, najbolje vrijeme je 15-tak minuta, dok najduže 1h.

  1. Ja sam probao i nije mi uspjelo

Prilaze nam ljudi koji kažu ja sam probao e-foil od frenda i nisam uspio. Naravno kao i u svakom sportu postoje početničke tehnike i početnička oprema, te oprema za one napredne koji žele juriti i voziti slalom. Tajna školske opreme je u prvom redu u velikom početničkom prednjem krilu, u prosjeku 1.900 cm2, koje vam omogućava polagano dizanje i lagano kontrolirano spuštanje. Zatim u daskama različitih dimenzija kako bi svaki učenik imao opremu prilagođenu svojoj težini i sposobnostima.

  • Koliko je trajanje baterije?

To ovisi o tri faktora;

  1. Kapacitetu baterije

Kapaciteti baterija većinom se kreču između 1,8 KW/h i 2,3 KW/h. Recimo da su to idealno izbalansirane baterije: Naime što je baterija veća to je i teža i uz to adekvatno skuplja.

  1. Težini surfera

Težina surfera je naravno bitna stavka.

Recimo da će 1,8 KW/h baterija osobi od 50kg trajati do 120 min. Dok će osobi od 85kg trajati do 75 min, osobi od 100kg do 55 min.

Dok će baterija od 2,3 KW/h osobi od 50kg trajati i do 145 min, osobi od 85kg do 90-95 minuta, osobi od 100kg do 65-70 min.

  1. Stilu vožnje

Sve gore navedene brojke odnose se na laganu brzinu kruzanja od 17-18 km/h. Ako vozite brže, trajnost baterije će se proporcionalno smanjivati i tako do 45 km/h. Ajmo ugrubo reći da će te stići skoro do približno identičnih udaljenosti ali različitim brzinama.

Naravno ako će te voziti slalom uz agresivna skretanja koja naravno traže više snage, trošit će te nešto više energije.

  • Koliko traje punjenje baterije?

Baterije od 1,8 KW/h pune se 2h, dok one od 2,3 KW/h 2h i 30min.

  • Koliko je E-foil set praktično transportirati?

S obzirom da se radi o modernoj sportskoj opremi, sve je izrađeno 100% user friendly. Powermast se od daske odvaja, ovisno o modelu, s 2 ili 4 vijka. Zatim se krila od powermasta odvajaju s 5 vijaka. Powermast ima svoju torbu u koju se pakiraju i krila i sve zajedno zauzima malo prostora.

image

Surf shop

  • Kako funkcionira škola na Zagrebačkom Sajmu Nautike?

Kako nismo dobili mogućnost pretvoriti cijeli paviljon u bazen, odlučili smo vas koji se prijavite povesti u Dubai na E-foil Experience tour. Za vas smo snimi E-foil školu u Dubaiju i prenijeli je u VR 360 naočale. Kada stanete na dasku i slijedite upute instruktora koji vozi pored vas, pogledom prema dolje će te shvatiti da ste poletjeli na E-foil dasci, kada se osvrnete lijevo desno vidjet će te da niste sami već da je pored vas nekoliko E-foil surfera i surferica, ta da vozite obalom Dubaija.

  • VAŽNO - zašto ponijeti Boardshorts-e?!

Svi koji se prijave u E-foil VR Experinece tour na Zagrebačkom Sajmu Nautike imat će mogućnost osvojiti jednu od 4 besplatne E-foil škole u V-Sport Surfmania centru u Istra Premium Camping Resortu u Funtani! Jedan od važnih uvjeta bit će vaš dobar performace u E-Foil VR Experience tour programu na zagrebačkom Sajmu Nautike.

Detaljnije informacije o terminima školica, prijavama i besplatnim ulaznicama za Zagrebački Sajam Nautike saznajte ovdje

Vidimo se na surfanju na Zagrebačkom Sajmu Nautike.

Vaši Surf Shop & e-Foil team Hrvatska

image

Surf shop

image

Surf shop

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 04:57