Postani hedonist – otkrij čari hrvatskog istoka!

Razmišljaš o pustolovini na dohvat ruke, o neočekivanom putovanju koje počinje iza ugla, o iskustvu za kakvim mnogi tragaju tisućama kilometara i ne uspiju ga naći?

promo 

 Marko Banic

Dopusti da te upoznamo s rješenjem svih putoholičarskih nedoumica! Slavonija i Baranja destinacija su koja bi i najtvrđeg Spartanca pretvorila u razigranog hedonista. Ili kako bi rekli naši stari – HeadOnEast!

image

promo

Nenad Milic

Slavonija i Baranja neotkriveno su odredište, istkano od spleta magičnih prirodnih ljepota i krajolika koje je kultivirao čovjek. Kameru nećete gasiti. Ovdje se nalaze neke od posljednjih netaknutih močvara Europe, nepregledna žitna polja, bogati vinogradi te stoljetne hrastove šume. Nizinu Osječko-baranjske županije omeđuju dvije velike panonske rijeke, hirovita Drava i moćni Dunav. Na jugu se ravnica izdiže prema brdima Krndije, Papuka i Dilja, dok se na sjeveru jedva primjetno prelijeva u Erdutski brijeg te Bansko brdo, poznato i kao baranjska „Planina“ (s obzirom na visinu od 243 m, nadimak ne treba čuditi).

image

promo

Denis Despot

Slavonci i Baranjci goste daruju najvrjednijim darovima – iskrenim osmijehom i rukama široko otvorenim u znak tople dobrodošlice. Dobrota i velikodušnost utkani su u svaki susret, a doživljaji započinju punom trpezom, preporukama za slobodno vrijeme i općenito savjetima o tome kako putovati regijom poput pravog hedonista. Domaćini ovdje postaju i ostaju prijatelji. Zauzvrat, gosti vrlo brzo počinju „divaniti“ o lokalnim okusima, mirisima i bojama, o šarmantno usporenom ritmu svakog pojedinačnog užitka, o začuđujućoj suigri tradicionalnog i modernog. Široka slavonska duša i baranjski šarm najveće su vrijednosti istoka Hrvatske.

image

promo

Maja Muskic

Iako ispunjene oazama netaknute prirode, mirnim kutcima i rustikalnim ambijentom, Slavonija i Baranja dobro su prometno povezane. Regionalno središte, Osijek, s ostatkom Hrvatske i Europom povezano je autocestom, željeznicom te zračnom lukom. Na udaljenosti od oko dva sata nalaze se i tri velike međunarodne zračne luke – u Zagrebu, Beogradu i Budimpešti. Osim toga, u Slavoniju i Baranju možete doputovati i poput pravog hedonista-avanturista – motociklom, biciklom ili brodom. Dunavski kruzeri te čak dva EuroVelo biciklistička pravca stoje vam na usluzi!

image

promo

image

promo

image

promo

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:12