Postani profesionalac u kuhinji uz novu liniju proizvoda PIK Vrbovca – Slow cooked selection

Novu PIK-ovu liniju, kojom barem na jedan dan svi mogu postati chefovi, čine tri proizvoda: PULLED PORK/TRGANA SVINJETINA, SPARE RIBS/SVINJSKA REBARCA i PORK KNUCKLE/BUNCEK.

Slow cooked

 /Pik Vrbovec
Novu PIK-ovu liniju, kojom barem na jedan dan svi mogu postati chefovi, čine tri proizvoda: PULLED PORK/TRGANA SVINJETINA, SPARE RIBS/SVINJSKA REBARCA i PORK KNUCKLE/BUNCEK.

PIK Vrbovec je u prosincu predstavio novu liniju proizvoda polugotovih mesnih jela - PIK SLOW COOKED SELECTION, koja je u potpunosti napravljena od mesa s hrvatskih farmi.

SLOW COOKING je termička priprema proizvoda koji se kuha zatvoren u vrećici, zajedno s dodanim začinima, duže vremensko razdoblje i na niskim temperaturama. Takvim načinom termičke obrade proizvoda cilj je omekšati strukturu mesa i učiniti ga sočnijim, a istovremeno zadržati začine te istaknuti okus samog proizvoda.

Benefiti slow cookinga su poboljšani okus jer se meso marinira u vlastitom soku, bolja tekstura i mekoća mesa, smanjeno vrijeme pripreme jela te brza i jednostavna priprema.

Novu PIK-ovu liniju, pomoću koje barem na jedan dan svi mogu postati chefovi, čine tri proizvoda: PULLED PORK/TRGANA SVINJETINA, SPARE RIBS/SVINJSKA REBARCA i PORK KNUCKLE/BUNCEK.

image

Slow cooked buncek

/Pik Vrbovec

PULLED PORK, točnije trgana svinjetina je napravljena od mesa s hrvatskih farmi. Prilikom proizvodnje kuha se šest sati, a porcija za dvije osobe je gotova za pola sata u pećnici ili samo 15 minuta ako se priprema na roštilju. Idealno ju je poslužiti u pecivu ili tortilji, a može se jesti i klasično sa prilogom.

SPARE RIBS ili svinjska rebarca pri proizvodnji kuhaju se pet sati na temperaturi od 83 °C. Kao i u slučaju PULLED PORKA, porcija za dvije osobe je gotova za pola sata u pećnici ili samo 15 minuta ako se priprema na roštilju. Rezultat je uvijek isti - sočno jelo, toliko mekano da se meso samo odvaja od kosti.

image

Slow cooked trgana svinjetina

/Pik Vrbovec

PORK KNUCKLE ili svima dobro poznata svinjska koljenica, koja je tradicionalno jelo kontinentalne Hrvatske, kuhaju se četiri sata u PIK-u na temperaturi od 78 °C. Konačan rezultat, nakon što se u pećnici peče 45 minuta, je hrskava korica iza koje se krije nezaboravan buncek kojeg će svi obožavati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. srpanj 2025 11:14