promo

Poznati stand up komičar otkriva zašto se rješio četkice za zube koju čuva još od vrtića

Kada govorimo o oralnoj higijeni u Hrvatskoj, statistike pokazuju poražavajuće rezultate.
Goran Vugrinec
 Leon Grdić

Kada govorimo o oralnoj higijeni u Hrvatskoj, statistike pokazuju poražavajuće rezultate. U prosjeku zube peremo svaki peti dan i samo jednom godišnje promijenimo četkicu za zube.

Kada pričamo o problemima zuba i usne šupljine, jedan od najučestalijih su osjetljivost zubi i desni. Brojni su uzroci tih problema, ali najčešće su to nedovoljna higijena i nepravilno četkanje. Prilikom korištenja obične četkice za zube trebamo misliti o pravilnim pokretima, ali i duljini četkanja. Nažalost, to nije slučaj jer u prosjeku zube peremo 40 sekundi što je daleko ispod 2 minute koliko preporučuju stomatolozi. Zato je nova sonična tehnologija Philips Sonicare a izazvala pravu malu revoluciju u oralnoj higijeni, a preporučuje ju i Hrvatsko parodontološko društvo.

Naš poznati stand up komičar, Goran Vugrinec našalilo se na temu oralnog zdravlja, da je do nedavno koristio četkicu za zube koju je imao u vrtiću, iako je izgubila vlakana koliko i on kose, jako je bio vezan za nju.

Osim što izgleda kao gadget iz budućnosti te za izgovaranje punog imena trebate imati pluća plavetnog kita, Philips Sonicare ProtectiveClean 6100 je četkica koja u sebi ima više tehnologije o mog kućnog računala. U usporedbi s njom, moj pametni telefon je totalni debil. Njezina Sonicare tehnologija totalno olakšava pranje zubi, a jedina opcija koju nema je da ti sama opere zube.

Koliko puta sam se skoro teško ozlijedio jer sam strugao četkicom po zubima kao što lički medvjed mazi srnu. Toga jednostavno više nema. ProtectiveClean 6100 - glave četkice odabiru optimalni način i jačinu čišćenja. Nježna je na osjetljivim dijelovima usne šupljine i dentalnim te ortodontskim zahvatima. A opet, s druge strane, temeljita na područjima koja to zahtijevaju. Vrti se na čak 62.000 poteza četkice u minuti. Toliko se ne vrti susjedova kosilica, a on stalno čisti šikaru pred kućom! Caka je i u Pressure Senzoru, iliti na hrvatskom, osjetniku pritiska, koji će ti javiti kad pritišćeš prejako da si sam ne izbiješ zube.

Ovdje možete pogledati cjelokupan intervju s Goranom

image
Goran Vugrinec
Leon Grdić

Nova sonična tehnologija brine o zubima umjesto nas

Philips Sonicare četkice su osmišljene kako bi proces četkanja učinile jednostavnijim, nježnijim, ali prije svega efikasnijim od pranja običnom četkicom za zube. Možemo reći da Philips Sonicare pere zube gotovo beskontaktno, stvarajući mikro mjehuriće koji ovu četkicu čine pogodnom za pranje i najosjetljivijih zubi. Ova četkica jednim pranjem postiže što obična četkica ne uspijeva u mjesec dana i čisti i do 7 puta bolje od obične četkice, a stvara i do 62 000 pokreta što je s manualnom četkicom nezamislivo. Pranje ovom četkicom je toliko učinkovito, a opet toliko nježno da je pogodna i za osobe s osjetljivim zubima i desnima.

Stoga razmislite o tome da svoju četkicu iz djetinjstva zamijenite Philips Sonicare četkicom koja će vaše zube učiniti zdravima i bijelima, a skupe odlaske zubaru svesti na minimum. Jer briga o zubima nikad nije bila jednostavnija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:25