Pravo mjesto za liječenje gastrointestinalnih karcinoma

 PROMO

Acıbadem osigurava sveobuhvatne, personalizirane, multidisciplinarne i kolaborativne terapije za sve vrste gastrointestinalnih karcinoma koji se smatraju jednim od najizazovnijih karcinoma za liječenje. Gastrointestinalni karcinom pojam je za sve karcinome koji utječu na probavni sustav. Najčešće vrste gastrointestinalnih karcinoma su karcinom jednjaka, karcinom želuca, karcinom debelog crijeva, karcinom gušterače i karcinom jetre. Nudeći vanrednu skrb najviše kvalitete, Acıbadem teži napraviti razliku u životima pacijenata. Danas, Odjel za gastrointestinalnu onkologiju u Acıbademu osigurava iznimno napredne usluge i skrb svim svojim pacijentima. Liječenje svih gastrointestinalnih karcinoma podrazumijeva i timove različitih specijalista. U Acıbademu, liječenje planira, provodi i nadzire multidisciplinarni tim specijalista. Odjel za gastrointestinalnu onkologiju u Acıbademu sastoji se od gastroenterologa, općih kirurga, onkologa, radioterapeuta, intervencijskih radiologa i nutricionista koji su obučeni i usredotočeni na liječenje pacijenata kojima su dijagnosticirani gastrointestinalni karcinomi.

Liječenje gastrointestinalnih karcinoma

Tri su glavne strategije u liječenju gastrointestinalnih karcinoma: kirurgija, radioterapija te sistemski pristup koji uključuje kemoterapiju, imunoterapiju i ciljanu terapiju. Svi ovi modaliteti liječenja koriste se u liječenju gastrointestinalnih karcinoma kako tijekom ranijih stadija bolesti, tako i u kasnijim stadijima.

U posljednjih 10 godina, naknadni razvoj zdravstvenih tehnologija otvorio je put u novo doba u liječenju gastrointestinalnih karcinoma. Zahvaljujući tom razvoju, stope preživljavanja poboljšavaju se iz godine u godinu. Prema istraživanjima, u posljednjih 10 godina, stopa preživljavanja pet godina nakon liječenja poboljšala se na 65% za pacijente s karcinomom debelog crijeva. Opća stopa preživljavanja nakon pet godina za pacijente s karcinomom gušterače, koji se ima smatrati jednim od najizazovnijih tipova karcinoma za liječenje, sada je gotovo 12%. Prije samo 20 godina ta znamenka bila je na nekih 5%.

image
profesor medicinske onkologije Hüseyin Engin

"Na primjer, danas se karcinom debelog crijeva, kao najčešći tip gastrointestinalnog karcinoma, liječi uz visoke stope uspješnosti. Koristimo ciljanu terapiju za liječenje određenih vrsta karcinoma debelog crijeva. Ciljana terapija napada specifične abnormalnosti u stanicama raka. Pomaže zaustaviti rast i širenje stanica raka. Drugi primjer je liječenje karcinoma gušterače. Na Odjelu za gastrointestinalnu onkologiju u Acıbademu, naši radioterapeuti koriste MRIdian radioterapiju. To nam omogućuje da u stvarnom vremenu vidimo i pratimo meka tkiva i tumore. Na taj način moguće je povećati dozu zračenja i postići bolje rezultate s manje toksičnosti i manje nuspojava", govori profesor medicinske onkologije Hüseyin Engin, koji se specijalizirao za liječenje pacijenata s dijagnozom gastrointestinalnih karcinoma.

Život nakon karcinoma debelog crijeva: Priča iz stvarnog života

Naznake karcinoma debelog crijeva uključuju promjene u pokretima crijeva, krvarenje iz rektuma, neobjašnjiv gubitak tjelesne težine, bol ili grčeve u trbuhu te povraćanje. Mirjana je iz Srbije i imala je ove simptome kada joj je dijagnosticiran karcinom debelog crijeva u dobi od 63 godine. Nadalje, tumor nije bilo moguće ukloniti kirurškim zahvatom. Kada su joj rekli da je potrebna kemoterapija i radioterapija prije operacije, njezin sin nazvao je bolnicu Acıbadem u Turskoj kako bi zatražio dodatno ljekarsko mišljenje. Mirjanin sin imao je iskustvo s urološkim problemom i upućen je u bolnicu Acıbadem u Turskoj. Liječili su ga vrhunski liječnici prije samo 3 godine. Odlučio se odmah obratiti Acıbademu za liječenje svoje majke. Mirjanina zdravstvena izvješća podijeljena su s profesorom medicinske onkologije Hüseyinom Enginom. Time je njezin put liječenja započeo u bolnici Acıbadem. Profesor je odlučio primijeniti imunoterapiju, koja se može koristiti za liječenje stanja kod pacijenata s uznapredovalim karcinomom debelog crijeva. Liječenje uključuje uporabu specifičnih lijekova koji pomažu u uništavanju stanica raka. Imunoterapija upozorava imunološki sustav na prisutnost stranih tvari. Pomaže u uništavanju raka putem imunološkog odgovora. Ishod liječenja bio je dobar, i nakon šest mjeseci liječenja, njezin tumor potpuno je nestao. "Nakon svih koraka liječenja, moje su se oči napunile suzama nade i mira. Znala sam da sam došla na pravo mjesto. Posljednje dvije godine živim život bez raka. Hvala mnogo svim liječnicima i osoblju Acıbadema," kaže Mirjana.

Odjel za gastrointestinalnu onkologiju Acıbademu, predstavlja jedan od vodećih svjetskih centara u liječenju karcinoma želuca, debelog crijeva, gušterače, jetre i drugih karcinoma probavnog sustava.

Ako želite saznati više, možete kontaktirati jedan od Acibademovih informativnih ureda. Naručite se pozivom na broj +385 51 565 264, putem Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na web stranici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 21:37