POSJETITE AMBIENTU

Predstavljamo Design Zonu!

Design Zona

48. AMBIENTA, međunarodni salon namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije održava se od 21. do 24. listopada.

Ambienta i ove godine predstavlja kvalitativan i sadržajan izlagački program potvrđujući status nacionalnog središnjeg poslovnog događaja drvno-prerađivačke industrije i proizvodnje, zahvaljujući vjernim izlagačima, iznimnoj potpori Grada Zagreba te uz partnera Hrvatske šume.

S tematskim cjelinama Namještaj i unutarnje uređenje te industrijski program, Design zona, Art Fair Zagreb i Horeca programom zaokružuje priču o unutarnjem uređenju, dizajnu i pratećoj industriji.

Salon je mjesto za inspiraciju u uređenju doma kao i za redizajn postojećih prostora. Povrh svega posebna cjelina - Design Zona predstavlja dizajnerske novitete u izradi namještaja, dok prateća izložba umjetnina - Art Fair Zagreb donosi umjetničku nadgradnju djelima slikara, kipara i fotografa. U sklopu Salona posebno je zastupljen i Horeca, segment industrijskog programa opreme.

Ovogodišnja Design Zone, tematska cjelina na Ambienti, okuplja dvadesetak izlagača koji će prikazati najnovije serije proizvoda od kojih je dio nagrađen prestižnim svjetskim nagradama za dizajn, poput Red Dot-a, IF Design Award-a, Interior Inovation Award-a i A'Design Award. Neki od izlagača najavili su premijerno predstavljanje recentnih inovativnih rješenja hrvatskoj javnosti.

Prikazat će visokokvalitetne proizvode, dostupne i na hrvatskom tržištu, koji objedinjuju sve potrebe suvremenog čovjeka, a s ciljem stvaranja ugodnog prostora za život i rad bez obzira radi li se o interijerima, eksterijerima ili pojedinim produktima. Korisnicima će oplemeniti životni prostor s naglaskom na funkcionalnost i estetiku te uporabi prirodnih, ekoloških ili recikliranih materijala.

Od većih i svjetski renomiranih hrvatskih proizvođača dizajnerskog namještaja novitete će izložiti tvrtka Era (linija proizvoda čiji dizajn potpisuje Mirko Miličić), Bluetag, Hrastico i Arboline te bosanskohercegovački višestruko nagrađivani proizvođač MS&WOOD s kolekcijama Elle i Primum. Regeneracija za posjetitelje priprema kolekciju tepiha koji su svojevrsna umjetnička djela/instalacije.

Od tvrtki-dizajnerskih studija predstavit će se već tradicionalno Tabushi by Lilipop, A1 FORMAT, Lignor i Damjan Mach, a od novijih, koji se po prvi puta predstavljaju su MG kreativni studio, Modulosdesk, Atmosfera (arhitektonski studio), CAIM i Jadranka Soviček Krpan (produkt dizajnerica). Tradicionalno će se predstaviti i mladi, još neafirmirani dizajneri.

Osigurane su sve potrebne zaštitne mjere prema uputama Nacionalnog stožera civilne zaštite i Stožera civilne zaštite Grada Zagreba.

Radno vrijeme Salona je od 10,00 do 19,00 sati, a ulaz slobodan uz predočenje EU digitalne COVID potvrde ili važećeg negativnog test (PCR do 72 sata, brzi antigenski do 48 sati).

Djeca do 12 godina starosti ulaze bez ograničenja.

Više informacija potražite na zv.hr i društvenim mrežama.

Vidimo se u paviljonu 5 Zagrebačkog velesajma!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:25