Premijerom predstave Heroes započinje 21.Queer Zagreb sezona

18. i 19.5.2023. u Zagrebačkom plesnom centru

21.Queer Zagreb sezona

We could be heroes, just for one day

… poznati stih Davida Bowieja postaje poruka predstave Heroes Brune Isakovića i Mije Zalukar koja otvara 21. Queer Zagreb sezonu.

Predstava Heroes se razvila od inspiracije likom, djelom i mitologijom Davida Bowiea te otvara mnoga pitanja suvremenog društva o tome kakav je svijet u kojem živimo i kakvi su potencijalni svjetovi koje ćemo stvarati. Predstavu izvode dvije izvrsne plesačice Gendis Putri Kartini i Mateje Miković.

image

21.Queer Zagreb sezona

Premijera predstave se održava u Zagrebačkom plesnom centru u četvrtak 18. svibnja 2023., u 20:00 sati, a reprizna izvedba na programu je idući dan 19. svibnja, u 20:00 sati.

Ovom predstavom autori zalaze u svemir prepun intimnih pitanja o smislu svega što znamo, ali i onoga nepoznatoga što nas čeka u budućnosti. Prepoznatljiv stih “we could be heroes, just for one day” ne ostavlja nas samo u domeni pop pjesme koja nam ne izlazi iz glave, već prerasta u svojevrsnu poruku koja nam stiže iz budućnosti. Ovo umjetničko viđenje našeg svijeta vodi nas na putanju propitivanja kakve su to naše revolucije danas i kakve (anti)heroje zapravo zazivaju? Istražujući povezanosti između gledatelja i izvođača u suvremenom društvenom kontekstu, predstava koristi multimedijalne alate pri stvaranju izvedbenog materijala i duboko ulazi u materiju strasti i nevolja današnjih generacija te nam na scenu donosi imaginaciju suvremenih heroina.

image

21.Queer Zagreb sezona

Ulaznice po cijeni od 8 €/60,28 kn kupite na blagajni Zagrebačkog plesnog centra, Ilica 10, ili putem LINKA.


Autori: Bruno Isaković i Mia Zalukar

Izvode: Gendis Putri Kartini i Mateja Miković

Oblikovanje zvuka: Hrvoje Nikšić

Oblikovanje svjetla: Saša Fistrić

Tekstovi: Lidija Deduš

Kostimografija: Ana Fucijaš

Oblikovanje videa: Dragan Đokić

Asistentica heroja: Lucija Barišić

Produkcija: Malo sutra i Domino

Partner: Zagrebački plesni centar


Bruno Isaković je plesni umjetnik i koreograf koji živi i radi u Zagrebu. Diplomirao je suvremeni ples pri Amsterdam School of the Arts 2009. godine. Od 2011. do 2015. godine član je Studija za suvremeni ples u Zagrebu. Surađuje s brojnim koreografima i kazališnim autorima te redovito drži plesne radionice i tečajeve. Dobitnik je nagrade žirija za najbolju solo izvedbu na Solo Dance međunarodnom festivalu u Budimpešti te nagrade struke za najboljeg koreografa (“Nečastive”, 2016). Solo izvedbom Denuded (2013.) nastupa diljem svijeta, od New Yorka, Brazila, Tokia, Londona, Sao Paola do Hobarta. Isaković je umjetnički direktor Sounded Bodies festivala izvedbenih umjetnosti u Zagrebu.

image

21.Queer Zagreb sezona

Mia Zalukar je plesačica i koreografkinja koja živi i radi u Zagrebu. Nakon završene srednje škole “Ane Maletić” nastavlja svoje profesionalno obrazovanje na SEAD-u (Salzburg Experimental Academy of Dance) u Salzburgu. Završava BA menadžmenta u kulturi u Hrvatskoj. Godine 2015. zajedno s kolegicama dobiva strukovnu nagradu za najbolji izvođački ansambl predstave “Varijacije o osjetnom” Marjane Krajač, a 2016. je nominirana za nagradu hrvatskog glumišta za izvedbu u predstavama “Nečastive” i “Raskrivanje” Brune Isakovića. Nastavlja suradnju s Brunom Isakovićem u koautorskom projektu “Odjednom odasvuda” s kojim gostuju u Hrvatskoj i inozemstvu.” Godine 2017. Isaković i Zalukar osnivaju umjetničku organizaciju “Malo sutra”, te produciraju predstave “Shake it off” i “Kill B.” M. Zalukar radi kao nastavnica u “Umjetničkoj školi Franje Lučića” predavajući scensku praksu, ritmiku i suvremeni ples.

Više informacija i raspored Queer Zagreb Sezone: www.thisisadominoproject.org

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 22:19