Prezentacija catchballa u Hrvatskoj povodom Dana žena

 StressLess

Udruga Lotina kutija će, kao dio svog StressLess projekta koji se bavi upravljanjem stresom kroz sport, u Hrvatskoj prezentirati novi sport namijenjen ženama- catchball.

Catchball je sličan odbojci, ali se lopta lovi i baca a ne udara: zamišljen je kao rekreativna aktivnost za žene svih dobi. Uz rekreaciju, igračicama nudi mogućnost druženja i stjecanja novih prijateljstava, te relaksaciju nakon stresnog dana na poslu ili u školi.

Kroz rad Svjetske catchball federacije i nacionalne kontakte, prisutan je na svim kontinentima, a od veljače Lotina kutija započinje s organizacijom prvih ekipa u Hrvatskoj.

Budući da je udio žena u sportu relativno mali, catchball je nastao kroz nastojanje da se žene jače uključe u njega, rekreativno ili natjecateljski, te adekvatno uključe u upravljačke strukture. Osim tjelesne aktivnosti catchball žene osnažuje za ravnopravnost i upravljačke funkcije u svim sferama društva.

Lotina kutija prepoznala je važnost jačanja uloge žena u sportu kroz virtualnu razmjenu „Djevojke u sportu“ te program istog imena kojim pomaže sportašicama da definiraju i ostvare svoje ciljeve.

Članovi Lotine kutije smatraju da je pred njima izazovan put razvoja sasvim nepoznatog sporta ali koji im omogućava izgradnju lokalne mreže i uvođenje sustava dobrog upravljanja u sportu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:29