Prijedlog za putovanje: ladanje u Virovitičko-podravskoj županiji hit ovoga ljeta

Bogata plemićka baština i dva zelena UNESCO područja Park prirode Papuk i Drava pozivaju na predah od gradskog asfalta. Vrijeme je za opuštanje i hedonizam

Dravska priča

 Matija Turkalj/

Od padina Bilogore i virovitičkih ribnjaka pa sve do Krndije, od dravskih meandara i skrivenog otoka Križnice, do prekrasne Park šume Jankovac na Papuku, uživat ćete u ljepoti pejzaža, ambijentalnim gradovima i selima, finim vinima butik vinarija i slasnim tradicijskim jelima Slavonije i Podravine, poznatih gurmanskih regija koje se susreću na području Virovitičko-podravske županije. Pravo iznenađenje za suvremene putnike, ekološki osviještene i sve one koji traže odmak od svakodnevice, mir i opuštanje.

image

Makovi na Kriznici

Matija Turkalj/

Na Plemićkoj ruti

Tu su nekad odmarali plemići, gradili su utvrde, dvorce, ljetnikovce i kurije. Na toj bogatoj baštini kreirana je atraktivna Plemićka ruta koja u obnovljenim objektima nudi suvremeni koncept ladanja, neočekivano hedonističko iskustvo i najljepše priče i legende.

image

Dvorac Janković

Matija Turkalj/

U heritage hotelu Kurija Janković u Kapela Dvoru ili bajkovitom Posjetiteljskom centru Dvorac Janković u Suhopolju s 30 modernih soba osjećat ćete se kao na ladanju. Ovo su sjajne polazišne točke za istraživanje ove atraktivne rute Virovitičko-podravske županije na kojoj su i rodna kuća, danas Interpretacijski centar, poznatog pjesnika Petra Preradovića u pitoresknoj Grabrovnici, po mnogima najljepša papučka gorska dolina Park-šuma Jankovac, virovitički Dvorac Pejačević s Gradskim muzejom, Zavičajni muzej Slatina, Pustara Višnjica, ali i Posjetiteljski centar Dravska priča smješten u nekadašnjem ljetnikovcu grofa Draškovića u Noskovcima.

image

Sladojevci

Matija Turkalj/

Ljetni predah za cijelu obitelj

Područje uz Dravu s tajnovitim otokom Križnicom izvrstan je izbor za outdoor aktivnosti, baš kao i područje Bilogore, Papuka i Krndije. Putovanje u Virovitičko-podravsku županiju ljetna je pustolovina za čitavu obitelj, a klincima sigurno neće biti dosadno uz brojne interaktivne multimedijalne centre u kojima će uživati i roditelji.

image

Drava

Matija Turkalj/

Uz već spomenutu Dravsku priču u Noskovcima s poučnim stazama, vrtom perunika, oporavilištem za rode, bio-istraživačkom stanicom, hotelom, ptičjom pjevaonicom, multimedijalnim sadržajima.., posjet Geo-info centru Papuk u Voćinu za svaku je preporuku.

image

Geo info centar Voćin

Matija Turkalj/

Tamo ćete putovati kroz vrijeme tisućama godinama unatrag, doživjeti papučko podzemlje, susresti se s njegovim prastanovnicima nosorozima, morskim psima i kitovima, a u novom multimedijalnom Centru za posjetitelje Križnica zavirit ćete u gnijezdo orla i upoznati bogati svijet uz rijeku Dravu.

image

Geo info centar Voćin

Matija Turkalj/

U EPIcentru Sequoia u Slatini upoznat ćete najvišeg stanovnika ovog grada, 32,5 metara visok mamutovac, a novootvoreni Turističko-informativni centar Klopotec na bilogorskom Kladarskom bregu u Pitomači ispričat će vam priču o podravskom stilu života.

Više na: https://www.slavonija-podravina.hr/hr/naslovna/

image

promo

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 21:51