Provjerite zašto je Zaton Holiday Resort već 40 godina idealna oaza za obiteljski odmor

Zadarski Turisthotel u svom sastavu ima Zaton Holiday Resort i Boutique Hostel Forum koji ove godine obilježavaju 40, odnosno 10 godina uspješnog poslovanja - velike proslave održat će se ovog ljeta

promo 

Turisthotel je hrvatska tvrtka s pedeset godina dugom tradicijom u ugostiteljstvu i turizmu, u čijem sastavu posluju Zaton Holiday Resort te Boutique Hostel Forum, smješten u samom centru Zadra. Riječ je o kompaniji koja kontinuirano doprinosi pozicioniranju grada Zadra i regije kao prepoznatljive i poželjne turističke destinacije.

Uz višestruko nagrađivane smještajne objekte, Zaton Holiday Resort i Boutique Hostel Forum, tvrtka Turisthotel kontinuirano nadograđuje paletu svojih turističko-ugostiteljskih usluga. Dugogodišnje iskustvo stečeno razvojem ugostiteljske ponude Zaton Holiday Resorta, iskoristili su za širenje na djelatnost cateringa u Zadru i široj regiji. Uz navedeno tvrtka upravlja i sa šest ugostiteljskih objekata smještenih na najatraktivnijim zadarskim lokacijama. Turisthotelovi ugostiteljski objekti u Zadru, posebna su mjesta okupljanja generacija Zadrana i zahvaljujući svojim iznimnim pozicijama u gradu neizostavni su dio zadarske razglednice.

image

promo

U svoja dva pogona u Zadru i Zvekovici pored Cavtata, kompanija pruža i usluge pranja, glačanja, transporta i najma visokokvalitetnog rublja gospodarskim subjektima i privatnim iznajmljivačima od Sjevernog Jadrana, Zadra do Dubrovnika.

Ove godine Turisthotel obilježava dvije okrugle godišnjice - Zaton Holiday Resort slavi 40, a Boutique Hostel Forum 10 godina postojanja. Rođendansku proslavu, kakva i priliči ovako važnim jubilejima, Boutique Hostel Forum obilježit će 6. kolovoza koncertom i proslavom u centru Zadra, na koje su pozvani svi ljubitelji zabave i dobre glazbe, dok je za goste Zaton Holiday Resorta 22. srpnja organiziran atraktivan program proslave na plaži Resorta.

Uzbudljivi odmor u okrilju prirode

Zaton Holiday Resort, udaljen samo 2 kilometra od povijesnog grada Nina i 17 kilometara od Zadra, kulturnog, gospodarskog i prometnog centra Sjeverne Dalmacije, omiljeno je odredište velikog broja gostiju iz cijele Europe. Resort nudi smještaj u moderno opremljenim apartmanima gdje je naglasak stavljen na udobnost i opuštanje. Zaklonjeni mediteranskim zelenilom, intimni prostori terasa apartmana idealno su mjesto za okupljanje cijele obitelji, i to samo na nekoliko koraka od plaže.

image

promo

image

promo

Ljubitelji prirode i odmora u sjeni borove šume mogu birati između glamping šatora, uređenih u safari stilu, te smještaja u klimatiziranim mobilnim kućama s bogatom opremom i funkcionalnim unutarnjim uređenjem. Gostima koji dolaze s vlastitom opremom za kampiranje, na raspolaganju su prostrane kamping parcele opremljene svim potrebnim priključcima. Ono što, među ostalim, Zaton Holiday Resort čini jedinstvenim za obiteljski odmor iz snova je i 1,5 kilometara duga, uglavnom pješčana plaža, s plitkim i toplim morem.

image

promo

image

promo

Gostima je na raspolaganju i potpuno renovirani bazenski kompleks s brojnim vodenim atrakcijama. Prilikom renoviranja bazenskog kompleksa u obzir su uzete želje i potrebe gostiju različite životne dobi tako da će se podjednako svidjeti djeci, tinejdžerima i odraslim osobama. Dok se djeca nesmetano zabavljaju uz vodene atrakcije, roditelji će moći birati između uživanja u blagodatima hidromasaže, plivanja ili opuštanja i sunčanja na ležaljci uz bazen. Pobornicima aktivnog odmora ‘pri ruci’ je raznolika ponuda sportova, sportskih terena, igara i turnira, kao i 2,5 kilometra duga trim staza smještena u hladu borove šume koja pruža idealne uvjete za treninge tijekom čitavog dana. Ne manjka ni prilika za uživanje namijenjenih najmlađima. Naime, Zaton Holiday Resort lider je u segmentu turističke animacije, a Turisthotel jedna od prvih kompanija na domaćem tržištu koja je prepoznala važnost ulaganja u ovakvu vrstu sadržaja. Tijekom ljetne sezone gostima je na usluzi više od 30 animatora najrazličitijih profila.

image

promo

image

promo

Zaton Holiday Resort stanište je brojnim životinjskim i biljnim vrstama. Ekološka osviještenost Resorta najviše dolazi do izražaja kad je u pitanju hortikultura, o kojoj brine više od 30 vrtlara. Najvišu razinu brige o okolišu potvrđuju ekološki certifikati od Plave zastave, Zelenog ključa do priznanja EcoCamping. Zaton Holiday Resort prvi je hrvatski kamp koji je postao članom ekskluzivnog udruženja "Leading Campings of Europe", a može se pohvaliti i brojnim nagradama i priznanjima, među kojima se ističu SuperPlatz, koji dodjeljuje njemački ADAC i smatra se svojevrsnim Oscarom u kamping svijetu, te priznanje TOP Camping koji dodjeljuje nizozemski ANWB.

image

promo

image

promo

Neizostavan dio odmora uživanje je u lokalnim okusima i mirisima. Stoga su posebni trenuci rezervirani za ispijanje koktela u jednom od barova na plaži ili uživanje u hrani u nekoliko vrhunskih restorana. U Zaton Holiday Resortu najbolje od mediteranske kuhinje nudi dalmatinska konoba, gdje gosti imaju priliku isprobati specijalitete prave dalmatinske kuhinje, jedne od najzdravijih na svijetu, a uz pizzeriju i nekoliko à la carte restorana, tu je i niz caffe i cocktail barova kao i diskoteka Saturnus u kojoj gosti mogu uživati u plesu i glazbi do kasnih noćnih sati.

Spektakularni dizajn inspiriran Zadrom i zalaskom sunca

Boutique Hostel Forum Turisthotelov je dizajnerski hostel smješten u zadarskoj povijesnoj jezgri, svega nekoliko minuta udaljen od najvažnijih gradskih atrakcija. Ime je dobio po antičkom forumu koji se nalazi nekoliko metara od ulaza u hostel.

image

promo

S prozora soba pruža se nezaboravan pogled na antičke spomenike. Osim lokacije u najužoj gradskoj jezgri, pogleda na gradske znamenitosti te Zadarski kanal koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ovaj hostel poznat je i po vibrantnoj, dinamičnoj i inspirativnoj arhitekturi i dizajnu. Naime, zgrada hostela duga je čak 75, a široka samo 5 metara. Izvana je zadržano netaknuto pročelje, a takva pomalo ozbiljna vanjština savršeno komplementira vrlo živahnu i razigranu unutrašnjost.

Elementima rimske arhitekture i kulture poput tribine u zajedničkoj prostoriji, rimskih brojeva kojima su označene sobe i katovi, odana je počast imenjaku hostela, Rimskom forumu. Odabrane boje odraz su Zadra – „zadarski plava“ kao plavo nebo iznad i kristalno bistro more ispod, u kombinaciji s narančastom bojom najljepšeg zalaska sunca na svijetu.

image

promo

Osim jedinstvene lokacije i nenadmašnog pogleda na zadarski arhipelag i legendarni zalazak sunca, Boutique Hostel Forum nudi sve što modernom putniku treba: grupne i privatne sobe, prostore za druženje, terasu za uživanje u zvjezdanom nebu, besplatni internet... I naravno, insajderske savjete za uživanje u Zadru i okolici koje nije moguće pronaći u vodiču. Osim brojnih domaćih i stranih gostiju koji tu rado odsjedaju, kvalitetu je znala prepoznati i struka pa je Boutique Hostel Forum čak četiri puta ponio titulu najboljeg hrvatskog hostela na Danima hrvatskog turizma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:10