Koncerti koje jedva čekamo!

Putevi glazbe vode u Šibenik: Bonobo, Benjamin Clementine i Parni Valjak na Tvrđavi sv. Mihovila

Tvrđava sv. Mihovil

Nakon fantastičnog srpnja na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila koja ovog ljeta slavi jubilarnu desetu koncertnu sezonu, u kolovozu nas na najljepšoj pozornici uz more očekuju još tri izvrsna koncerta!

U Šibenik tako 8.8. dolazi svjetski poznati glazbenik Bonobo čiji je koncert odavno rasprodan, još nešto ulaznica ostalo je za Benjamina Clementinea, osebujnog Britanca čiji glas i glazba ostavljaju bez daha, dok će mjesec zaključiti Parni Valjak s Igorom Drvenkarom za mikrofonom.

Benjamina Clementinea kritika stavlja u rang bezvremenskog Leonarda Cohena i sjajne Nine Simone. Jedan je od najoriginalnijih glazbenika svoje generacije. Osebujni Britanac na Tvrđavu sv. Mihovila dolazi 15. kolovoza i pridružuje se tako nizu moćnih glazbenih imena koja su nastupala na toj šibenskoj pozornici poput Sigur Ros, Lorde, Gregorya Portera, LP, Morcheebe, Emeli Sande, Roisin Murphy i mnogih, mnogih drugih stranih i domaćih zvijezda!

image

Benjamin Clementine

Prvi je to dolazak Benjamina Clementinea u Hrvatsku. Prije nekoliko tjedana održao je koncert u sklopu 64. Jazz Festivala Ljubljana za koji je i publika i kritika imala samo riječi hvale. Ovih dana rasprodani su mu jesenski koncerti u Parizu i Bruxellesu pa fanovi s nestrpljenjem očekuju njegov dolazak u Šibenik.

Životni put umjetnika, kojeg je New York Times uvrstio na popis 28 genija koji su definirali kulturu 2016. godine a Francuzi mu dodijeli titulu viteza za umjetnički doprinos, prilično je impresivan. S 19 godina iz Londona je odselio u Pariz gdje je neko vrijeme živio kao beskućnik i svirao gitaru na ulicama, u metrou, po barovima i hotelskim lobijima, stvarajući svoj prepoznatljivi stil nadahnut stihovima Williama Blakea i T.S. Eliota, kao i opusima Sylvie Plath i Oscara Wildea. Clementine se okušao i u glumačkim vodama, a glumački debi na velikom platnu imao je u najnovijoj ekranizaciji Dine.

Ekspert za klavirom, Clementine kombinira klasiku i pop, gradeći pjesme svojim moćnim tenorom. Publiku je osvojio već prvim albumom “At Least for Now“ iz 2015. godine, dok je posljednji album „And I Have Been“ objavio lani nakon petogodišnje stanke. Kreativni proces uzeo je u potpunosti u svoje ruke pa potpisuje i glazbu i stihove i produkciju. Ove godine očekuje se izlazak drugog dijela albuma.

Ulaznice za koncert na Tvrđavi sv. Mihovila dostupne su u sustavu Eventim i u City pointu Tvrđave kulture Šibenik u centru grada.

Parni Valjak feat. Igor Drvenkar

image

Parni Valjak feat. Igor Drvenkar

Jedan od najznačajnijih rock bendova u Hrvatskoj na sv. Mihovilu svira 31. kolovoza.

„Šibenska publika i gosti sjećaju se dva fantastična koncerta Parnog Valjka na Mihovilu, 2015. i 2019. godine. Bili su to uistinu nezaboravni trenuci s Akijem Rahimovskim koji će nam uvijek ostati u srcu, a sada se radujemo jedan od najdražih bendova poslušati i u ovom novom sastavu s Igorom Drvenkarom“, poručuju organizatori koncerta, Tvrđave kulture koja upravlja trima šibenskim tvrđavama, Kućom umjetnosti Arsen i novim Centrom koralja na Zlarinu.

Krajem ožujka Parni Valjak objavio je novi autorski singl “Moja glava, moja pravila” i time potvrdio nastavak suradnje s Igorom Drvenkarom. Ta odluka dočekana je uz snažnu podršku vjerne publike koja je do punog izražaja došla na dosad održanim koncertima u sklopu klupske proljetne turneje. Već s prvim taktovima pomno odabranog koncertnog repertoara, koji čine svevremenski klasici poput “Stranica dnevnika”, “Jesen u meni”, “Dođi”, “Ugasi me”, i “Zastave”, generacijski raznolika publika oduševljeno je prihvatila ovo novo poglavlje jednog od najdražih hrvatskih bendova.

Ulaznice za Parnog Valjka na sv. Mihovilu su u sustavu Eventim i u šibenskom City Pointu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 05:51