Obiteljske zimske čarolije

Putuj odgovorno! #vidisrbiju

Doživljaji s obiteljskih putovanja ostaju nam cijeli život kao dragocjena sjećanja i prepričavaju se godinama s istim žarom.
promo 
 Miroslav_Jeremic_Marko_Terzic_-_Divcibare

Pored nekoliko velikih skijaških centara, Srbija nudi i manje, ali podjednako šarmantne destinacije za zimski odmor s obitelji - Goč, Divčibare, Zlatar i Golija. Uz sve što zimski sportovi nude, uživat ćete i u prirodnim ljepotama, kulturno-povijesnim znamenitostima i nadaleko poznatoj gastronomiji.

www.serbia.travel

Planina GOČ nalazi se u centralnom dijelu Srbije. Opremljena je skijaškim stazama prikladnima kako za početnike, tako i za iskusne skijaše. Goč nudi pregršt mogućnosti za rekreaciju, od noćnog skijanja do pješačkih staza i sportskih terena.

U blizini Goča nalazi se Vrnjačka Banja, jedne od najposjećenijih srpskih toplica s brojnim hotelima, pansionima, vilama, restoranima i kafićima, ali i sportskim terenima, bazenima, trim stazom i vrhunskim wellness centrom. Kombinacija Goča i Vrnjačke Banje pravi je odmor za vas!

http://www.vrnjackabanja.co.rs/srpski/

image
promo 
Goč_turisticka_organizacija_Kraljevo

image
promo 
Goč_turisticka_organizacija_Kraljevo

image
promo 
To_Vrnjacka_banja_foto_Milan_Mitrovic

Turistički centar DIVČIBARE na planini Maljen pravo je mjesto za aktivan odmor i ljubitelje skijanja. Na Divčibarama postoje dvije staze sa skijanje: Crni vrh, koja je namijenjena vještijim skijašima, i staza Centar, prikladna za one koji rade svoje prve korake na snijegu.

U blizini Divčibara nalazi se Valjevo, grad bogate povijesti, kulture i tradicije. Riječ je o modernom gradu s očuvanim spomenicima kulture, zgradom Narodnog muzeja i valjevske gimnazije, galerijama, pješačkim zonama, starim trgovačkim ulicama, brojnim spomenicima, uređenom obalom rijeke Kolubare.

http://tov.rs/

image
promo
Miroslav_Jeremic_Marko_Terzic_-_Divcibare

image
promo 
Valjevo_foto_Vladimir_Bajic

image
promo 
Valjevo_Tesnjar_Stara_carsija_turisticka_organizacija_Valjeva

Planina ZLATAR smještena je u zapadnom dijelu Srbije, a zbog kombinacije mediteranske i planinske klime, velikog broja sunčanih dana, kao i planinskog zraka proglašena je "zračnim toplicama".

Posjetitelje Zlatara zimi očekuju uređene staze za alpsko skijanje opremljene žičarama i prilagođene svim skijašima.

Posebnu atrakciju ove planine predstavlja kanjon rijeke Uvac, gdje živi naša najveća ptica, jedinstvena vrsta u ovom dijelu Europe - bjeloglavi sup.

https://www.zlatar.org.rs/

image
promo 
Zlatar_turisticka_organizacija_Zlatar

image
promo
Zlatar_turisticka_organizacija_Zlatar

image
promo 
Zlatar_turisticka_organizacija_Zlatar

Park prirode GOLIJA je planina poznata po pitomosti, bogatim i gotovo netaknutim šumama, zbog čega je i proglašena rezervatom biosfere pod zaštitom UNESCO-a. Golija je pogodna za skijanje jer zime obiluju snijegom, koji se nekad zna zadržati i do lipnja, a staze su uvijek dobro uređene. Za posjetitelje koji vole šetati i održavati kondiciju na raspolaganju je staza zdravlja, kao i dobro obilježena planinarska staza.

image
promo 
Dragan_Bosnic_-_Golija
image
promo 
Golija_preko_brdo_foto_M._Ostojic_arhiv_to_opstine_Ivanjica

Кada se umorite od skijanja, u samom mjestu Ivanjica obiđite "staru čaršiju" s hidrocentralom, spomenik revoluciji i kameni most - najveći jednolučni most na Balkanu.

https://ivatourism.org/sr/

image
promo 
Ivanjica_centar_foto_M._Ostojic_arhiv_to_opstine_Ivanjica
image
promo 
Stari_kameni_most_Ivanjica_foto_M._Ostojic_arhiv_to_opstine_Ivanjica
image
promo 
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. siječanj 2021 00:14