Radio Dalmacija lansirala NFT kolekciju: Sobove s hrvatskog juga preselili u kripto svijet

Radio Dalmacija odgovorila je na ‘vrući’ trend u digitalnom svijetu. Izbacili su seriju od 100 NFT-ova i postali prva privatna kompanija u zemlji s takvom izdanom kolekcijom nezamjenjivih tokena.

NFT kolekcija Radio Dalmacije

Najslušaniji radio na jugu zemlje opet predvodi trendove. Lansirali su jedinstvenu kolekciju nasumično generiranih NFT-ova nazvanu Jingle Mingle Deers, a riječ je o crtežima devet sobova. Upravo su oni već godinama zvijezde njihove ‘Božićne potrage’, vrlo popularne predblagdanske igre traženja izgubljenih sobova na jugu zemlje. Radio Dalmacija je na kraju 2021. odlučila ovjekovječiti ih u obliku nezamjenjivih tokena (NFT-ova). Svaka digitalna sličica je drugačija, a ukupno je ponuđeno 100 jedinstvenih ilustracija.

‘Digitalni unikati u vidu nezamjenjivih tokena možda i zauvijek mijenjaju svijet kakav poznajemo. Ovaj fenomen dodatna je prilika za kreativce i brendove da se izraze i pojačaju svoju prisutnost u digitalnom svijetu, da kroz najnoviju virtualnu migraciju osiguraju svoje mjesto u budućnosti.

Metaverzum je naš paralelni svemir u nastajanju koji ne možemo ignorirati, a upravo je NFT dio njega', objašnjava direktor Radio Dalmacije Hrvoje Turić logiku izdavanja kolekcije NFT-ova, čime su postali jedan od predvodnika ovog digitalnog trenda u cijeloj regiji.

image

Direktor Radio Dalmacije Hrvoje Turić

Njihovi nezamjenjivi tokeni mogu se kupiti na solsea.io, jednoj od najpopularnijih takvih platformi. Za kupnju je potreban kripto novčanik, a prodaju se po simboličnoj cijeni od 0.10 SOL, što preračunato u našu valutu iznosi oko 100 kn.

Kupci ovih sobova postat će vlasnici unique digitalnih art djela kojima se može i trgovati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. lipanj 2023 03:35