promo

Radionice Škole pametnih ponovno u poslovnicama Erste banke

Nakon dvije godine stanke uzrokovane epidemijom, Erste banka ponovno kreće s održavanjem besplatnih radionica Škole pametnih financija u poslovnicama banke, a na koje se mogu prijaviti svi zainteresirani građani, udruge, poduzeća i obrazovne institucije.

Škola pametnih financija

Riječ je o radionicama financijske pismenosti isključivo edukativnog karaktera, koje banka održava s ciljem poticanja financijskog zdravlja kod što većeg broja građana. Prve radionice će se održati tijekom lipnja i srpnja u pet gradova: Zagrebu, Splitu, Osijeku, Rijeci i Puli, dok će se od jeseni održavati u njih 20.

Radionica naziva „Osnove upravljanja osobnim financijama“ namijenjena je odraslim osobama, neovisno o predznanju i osobnoj financijskoj situaciji. Tijekom dva sata polaznici rade na svojim vještinama financijskog planiranja, svjesnog upravljanja potrošnjom, uče kako odrediti prioritete i voditi kućni budžet. Na radionice se prijavljuje preko aplikacije dostupne na internetskim stranicama Škole pametnih financija Erste banke, gdje u izborniku termina mogu odabrati žele li sudjelovati na radionici u poslovnici banke ili online. Ako se odluče za online edukaciju, tada im je jedini preduvjet za sudjelovanje pristup internetu te računalo ili tablet/telefon s kamerom i mikrofonom. Uz navedene radionice, program financijske pismenosti obuhvaća i video edukacije.

Erste banka je program Škole pametnih financija pokrenula u travnju 2019., kako bi što veći broja građana potaknula na usvajanje vještina i znanja iz područja upravljanja osobnim financijama, promišljanje budućih životnih i financijskih ciljeva te svjesno upravljanje potrošnjom. Radionice Škole održavale su se i tijekom pandemije, uglavnom online preko aplikacije MS Teams, i na njima je od travnja 2021. do sada ukupno sudjelovalo preko 2300 polaznika.

Pored radionica za odrasle, banka organizira i radionice Škole namijenjene djeci uzrasta od 5. do 8. razreda osnovne škole, srednjoškolcima te studentima. Sve radionice isključivo su edukativne i nemaju prodajni karakter. Dosad je na radionicama sudjelovalo preko 10.000 polaznika. Građani koji su sudjelovali u anketi o zadovoljstvu radionicom, u 84 posto slučajeva su naveli da im je radionica izrazito i vrlo korisna, te da ih potiče na praćenje budžeta, štednju i sl. Sam program su osmislili i proveli interni stručnjaci banke, koji je i vode.

Održavanje radionica Škole pametnih financija tijekom lipnja i srpnja u poslovnicama Erste banke na koje se moguće prijaviti ili direktno u poslovnici banke ili preko aplikacije Škole pametnih financija:

Split: Gundulićeva 40A, 2. 6. i 23. 6. i 14. 7. 2022.

Pula: Marulićeva 1, 9. 6. i 30. 6. te 28. 7. 2022.

Osijek: Ribarska 2, 21. 6., 28. 6.,7. 7. i 12. 7. 2022.

Zagreb: Ivana Lučića 2 (Poslovni centar Erste banke, 8. kat) 27. 6., 1.7, 11.7. i 15.7.2022.

Rijeka: Jadranski trg 3a, 16. 6. 2022.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 08:56